Medeea Marinescu şi Marius Manole, invitaţi la Paris cu spectacolul „Fă-mi loc“
https://www.ziarulmetropolis.ro/medeea-marinescu-si-marius-manole-invitati-la-paris-cu-spectacolul-fa-mi-loc/

Comedia romantică „Fă-mi loc!” în regia lui Radu Beligan, cu actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole, va fi prezentată publicului parizian luni, 18 noiembrie, la Palatul Behague.

Un articol de Judy Florescu|14 noiembrie 2013

Comedia romantică „Fă-mi loc!” în regia lui Radu Beligan, cu actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole, va fi prezentată publicului parizian luni, 18 noiembrie, la Palatul Behague.

Spectacolul „Fă-mi loc!” este singura producție teatrală independentă care a pornit dintr-un café-teatru bucureștean și a ajuns să fie invitată pe scenele capitalelor europene.

Franța este țara de origine a autorului piesei, Anthony Michineau, care este de asemenea și regizorul și personajul principal din punerea în scenă franțuzească.

„Fă-mi loc!”, de Anthony Michineau, reprezintă întâlnirea dintre Radu Beligan și domeniul teatrului independent, precum și crearea unei noi relații profesionale dintre doi actori, colegi la teatrul de stat, dar care joacă pentru prima dată ca unici protagoniști într- un spectacol: Medeea Marinescu și Marius Manole.

De la premiera din octombrie 2012, „Fă-mi loc!” a avut peste 40 de reprezentații la nivel național, iar în luna septembrie 2013 spectacolul a fost invitat la Bruxelles în cadrul Festivalului european Europanova.

Luni, 18 noiembrie, invitați de Ambasada României în Republica Franceză, Institutul Cultural Român Paris și European Artists Management, actorii Medeea Marinescu și Marius Manole vor juca „Fă-mi loc!” la Paris.

Într-un interviu acordat unui post de radio, Marius Manole a vorbit despre maestrul Radu Beligan: „În primul rând ești fascinat că omul ăsta nu e om. Eu nu am mai cunoscut un alt om care să aibă 94 de ani, să fie la fel de viu ca mine, să gândească mai bine ca mine, să aibă mintea brici, să citească fără ochelari, să fie inspirat, să aibă chef să facă teatru, să aibă chef să facă proiecte.

Din punct de vedere artistic, te întâlnești cu istoria teatrului. Adică stai cu istoria teatrului pe două picioare față în față și este un sentiment copleșitor. Pe lângă toate astea, omul e foarte practic și îți dă lucruri, adică ai ce învăța, înveți o meserie pe care acum de la foarte puțini oameni o mai poți învăța.”

Medeea Marinescu

Medeea Marinescu şi Marius Manole, în spectacolul „Fă-mi loc!“

Citiţi şi: Marius Manole: „Joc din frica de a nu avea ce juca mâine“

Nefiind un amator de teatru francez, Marius Manole a mărturisit că inițial nu a vrut să facă parte din distribuţia spectacolului „Fă-mi loc!”: „Nu sunt fanul teatrului din Franța, fiindcă ei stau mult jos și vorbesc foarte mult, e teatru de idei și dezbatere. Noi, românii, suntem mai pe acțiune și vrem să se întâmple lucruri în scenă, nu vrem să ne uităm la doi oameni care vorbesc, pentru că suntem sătui de asta la televizor.

Mi s-a părut un pic de vorbărie, nici nu am fost convins că are umor piesa, şi, sincer, nici nu am vrut s-o fac. Apoi, Medeea Marinescu mi-a zis «Citește mai cu atenție, că se poate face». Și am vorbit cu traducătoarea Mona Radu şi cu maestrul Beligan, le-am zis că nu sunt așa de încântat de piesă. Apoi am început să tăiem textul și să-l aducem la o formă care să aibă ritm, care să fie comică, iar când am citit forma finală a textului, era foarte interesant.”

Foto cu Medeea Marinescu şi Marius Manole – Anca Robu

07
/09
/15

Televiziunea Română continuă şi în această săptămână să aloce spaţii importante Festivalului Internaţional George Enescu. Este o săptămână în care publicul care nu poate fi prezent în sălile de concerte, să urmărească prin intermediul TVR, pe micul ecran sau online, mari orchestre ale lumii precum: London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică din San Francisco, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra sau Orchestra de Cameră din Paris.

07
/09
/15

Spectacolul „Un minut de dans sau Uf!“ marchează 50 ani de la debutul lui Gigi Căciuleanu pe scena Teatrului Mic. Creaţia coregrafică este dedicată călăuzei sale spirituale şi artistice, profesoarei Miriam Răducanu sau‘Măiastra’ (aflată în sală la reprezentaţia din 05 septembrie 2015!).

07
/09
/15

Filmul de animație Muntele Magic își continuă traseul festivalier cu alte patru selecții. Producţia semnată de Anca Damian va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian (18-26 septembrie) și în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Busan, Korea de Sud (1-10 octombrie).

07
/09
/15

Orchestra Naţională Radio deschide seria evenimentelor în aer liber găzduite de Piaţa „George Enescu” (în lateralul Ateneului Român), prezentate în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” şi organizate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Accesul publicului la aceste concerte şi recitaluri este liber, în limita locurilor disponibile.

07
/09
/15

În această săptămână, iubitorii teatrului pot vedea Funcţionarul destinului, la Nottara, Pensiune completă, la Teatrul Mic, Jurnalul lui Adam şi al Evei, la Godot Cafe-Teatru, Scrisori către Rita: The show, la Teatrul În Culise, Dicţionar explicativ al iubirii române, la Teatrul de Artă, Cheia succesului, la Teatrul Mignon, dar şi alte spectacole interesante.

07
/09
/15

“Adevărul este că în acele momente în care un artist păşeşte pe scenă nu se gândeşte la nimeni şi nimic. Este el împreună cu Dumnezeu şi cu ceea ce ştie că va trebui să interpreteze, să convingă, să dăruiască. Dacă te-ai lăsa copleşit de emoţii şi nu te-ai controla, ai leşina pe loc.” - Angela Gheorghiu. Soprana română împlineşte, astăzi, 50 de ani.

06
/09
/15

Gala Tânărului Actor HOP va avea loc la Costineşti, între 8 şi 11 septembrie 2015 şi este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort. Site-ul Uniunii Teatrale din România, www.uniter.ro, i-a prezentat în ultima lună pe tinerii calificați în marea finală, printr-o serie de interviuri. Ziarul Metropolis vă arată ce au răspuns zece dintre ei, la întrebarea: „de ce te-ai făcut actor/actriță?“