Menajeria de sticlă – în premieră la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/menajeria-de-sticla-in-premiera-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic prezintă în datele de 13 şi 19 februarie, de la ora 19:00, la Sala Studio – Gabroveni 57, premiera „Menajeria de sticlă”- piesa celebrului autor american Tennessee Williams, laureat al Premiului Pulitzer în 1948 şi în 1955 pentru „Un tramvai numit dorinţă” şi „Pisica pe acoperişul fierbinte”.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2022

Montarea coordonată de Liliana Pană și Gelu Colceag evidențiază subtil și în cheie tragicomică profunzimea și vulnerabilitatea condiției umane.

Din postura de martor din umbră al evenimentelor, publicul va avea ocazia să observe și să se lase purtat în universul marcat de iluzie și angoasă al unei familii destrămate. Astfel, desi firul acțiunii este relatat din perspectiva detașată a lui Tom Wingfield, povestea se conturează treptat în jurul sensibilei sale surori, Laura, și în jurul dorințelor si ambițiilor mamei pătimașe, cea care vrea să influențeze și să conducă destinul celor doi pentru a se împlini pe sine.

În distribuția spectacolului evoluează actorii Irina Rădulescu, Silvana Mihai, Liliana Pană, Andrei Seușan, Alexandru Voicu și Tudor Istodor.

Întreaga existență a unei familii este întreruptă de plecarea tatălui. Acest moment de dezechilibru familial devine pentru cei trei membri ai familiei un moment zero, o gaură neagră care, pe măsură ce timpul trece, le absoarbe viața.

Incapacitatea de a se desprinde de trecut îi împiedică să evolueze, să trăiască și nu doar să supraviețuiască unui prezent în care se simt profund nefericiți.

Spectacolul sondează fragilitatea ființei umane, este un studiu psihologic asupra modului în care ființa noastră vibrează adânc și sistematic la abandon, la absența iubirii, dar și la speranța și la gândul de a evada într-o lume mai bună. Liliana Pană

Biletele sunt disponibile online pe www.teatrulmic.ro, site-ul bilet.ro şi la casele de bilete ale Teatrului Mic – Constantin Mille 16 și Gabroveni 57.

MENAJERIA DE STICLĂ

de Tennessee Williams

Traducerea: Anda Boldur

Distribuția:
Laura Wingfield: Irina Rădulescu / Silvana Mihai
Amanda Wingfield: Liliana Pană
Tom Wingfield: Andrei Seușan / Alexandru Voicu
Jim O`Connor: Tudor Istodor

Coordonatori proiect: Liliana Pană, Gelu Colceag
Scenografia: Ioana Colceag
Asistent scenografie: Diana Moțea

 

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.