Mickey’s Magic Show vine in Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/mickeys-magic-show-vine-in-romania/

Mickey’s Magic Show, una dintre cele mai recente producţii Disney Live!, vine şi în România, la Sala Palatului, între 13 şi 17 februarie 2013. Întregul show este conceput şi realizat cu ajutorul unei echipe de profesionişti de excepţie. Începând cu producătorul Kenneth Feld, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de pe Broadway, continuând cu scenografi, […]

Un articol de Andrada Văsii|4 decembrie 2012

Mickey’s Magic Show, una dintre cele mai recente producţii Disney Live!, vine şi în România, la Sala Palatului, între 13 şi 17 februarie 2013. Întregul show este conceput şi realizat cu ajutorul unei echipe de profesionişti de excepţie. Începând cu producătorul Kenneth Feld, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de pe Broadway, continuând cu scenografi, designeri, iluzionişti, tehnicieni sau coregrafi, întreaga echipă Disney Live! se bucură de aprecierea internaţională, fiind răsplătită în repetate rânduri cu premii reprezentative în industria de live entertainment.

Kenneth Feld este câştigătorul premiului Tony pentru producţia “Fool Moon” de pe Broadway şi realizatorul celui mai de succes spectacol de iluzionism din toate timpurile, “Siegfried & Roy”.

Mickey’s Magic Show se află şi în “mâinile” atât de pricepute ale regizorului Jerry Bilik, care s-a dedicat complet producţiilor Disney On Ice şi Disney Live! de-a lungul ultimilor 20 de ani din cariera sa.

De numerele de iluzionism este responsabil Jim Steinmeyer, premiat de Academy of Magical Arts cu “Creative Fellowship Award”.
Cele mai cunoscute personaje Disney, printre care Cenuşăreasa, Belle, Jasmine şi Albă ca Zăpada, vor participa la demonstraţiile de magie de pe scenă. Fiecare tablou fantastic pe care publicul îl va percepe, începând cu peisajele luminoase din Toontown, până la cadrele pastelate din Alice în Ţara Minunilor, este pus în scenă cu ajutorul decorurilor amuzante şi pline de imaginaţie realizate de James Youmans, un alt nume cu rezonanţă pe Broadway. “Am găsit moduri de a folosi cu acurateţe tehnica modernă pentru a reda spectatorului exact ceea ce vede în lumea de poveste, fără a afecta în vreun fel caracteristicile stilului Disney. Aceasta este partea mea preferată din designul spectacolului, faptul că poţi să recreezi lumea animată în viaţa reală”, mărturiseşte Youmans.

John Morgan, câştigător a numeroase premii Emmy şi totodată desingerul din spatele show-urilor marca David Copperfield, s-a alăturat şi el echipei de producţie pregătind un spectacol impresionant de lumini. Iar coregraful Bart Doerfler a avut grijă să scoată în evidenţă iluziile, oferind proiectului o energie aparte. Inspirându-se din diferite ere ale istoriei de live entertainment, Doerfler şi-a găsit inspiraţia în musical-urile anilor ’40-’50, precum “Singing in the Rain” sau “On the town”, dar şi în coregrafia stilului Cabaret. De la vodevil şi refrenele “The Magicettes” şi până la dansurile personajelor Disney, show-ul oferă bucurii de la cei mai mari până la cei mai mici spectatori.
Reprezentaţiile Mickey’s Magic Show vor avea loc la Sala Palatului, între 13 şi 17 februarie 2013, după cum urmează: miercuri (13 februarie) ora 19:00; joi (14 februarie) ora 19:00; vineri (15 februarie) ora 19:00; sâmbătă (16 februarie) ora 11:00 şi duminică (17 februarie) ora 11:00.

Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro. Preţul de pornire: 64 de lei.

 

 

Sursa: Jurnalul National

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.