Mihaela Velicu, actriță: „Mă îngrozește că se pune lacăt pe Teatrul Metropolis“
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihaela-velicu-actrita-ma-ingrozeste-ca-se-pune-lacat-pe-acest-teatru-de-proiect-din-bucuresti-teatrul-metropolis/

„Sunt actrita freelancer din 2012 si dupa ce am terminat facultatea am avut norocul sa joc in cateva teatre, dar, in principal, cele mai multe spectacole pe care le-am jucat au fost la Teatrul Metropolis“, scrie Mihaela Velicu pe pagina ei de Facebook, referindu-se la posibilitatea ca Teatrul Metropolis să nu poată să mai programeze spectacole, din cauza subfinanţării.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 aprilie 2022

„Aici am avut 6 premiere si, indraznesc sa spun, sute de spectacole.
N-am fost niciodata angajata, dar mereu am simtit ca apartin de Teatrul Metropolis. O lunga perioada (7 ani) mi-am sustinut traiul doar din spectacolele programate aici. Si nu cred sunt singurul caz.
Am putut sa imi fac meseria intr-un spatiu unde cei “care nu se vad” (masinistii, cabinierele, echipa tehnica, regizorii tehnici) erau cei mai implicati si draguti oameni cu care am avut ocazia sa lucrez vreodata. Profesionalismul lor si bunul simt cu care am fost intampinata m-a facut sa-mi iubesc meseria si mai mult. Era un mediu in care oamenii se bucurau real unii de ceailalti si cred ca si publicul simtea asta.
Ma infurie sa aflu ca se inchide.
Ma ingrozeste ca se pune lacat pe acest teatru de proiect din Bucuresti unde peste 300 de actori, majoritatea independenti, au putut sa isi faca meseria.
Nu stiu ce vor face oamenii angajati acolo ramasi fara posturi.
Nu stiu ce vor face studentii care isi dadeau spectacolele de disertatie in acest teatru.
Nu stiu daca vor gasi alta casuta artistii independenti.
Nimeni nu stie. Dar acum voi stiti ca se intampla asta“.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.