Mihai Bendeac şi o valiză plină cu bani, la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihai-bendeac-si-o-valiza-plina-cu-bani-la-teatrul-de-comedie/

Mihai Bendeac interpretează rolul principal în spectacolul Bani din cer, pus în scenă de Horaţiu Mălăele, la Teatrul de Comedie. O bună strategie de marketing, ar zice unii, dar, la o adică, Teatrul de Comedie, unul din puţinele teatre de stat, ar trebui să susţină tinerele talente.

Un articol de Judy Florescu|17 martie 2014

Mihai Bendeac interpretează rolul principal în spectacolul Bani din cer, pus în scenă de Horaţiu Mălăele, la Teatrul de Comedie. O bună strategie de marketing, ar zice unii, dar, la o adică, Teatrul de Comedie, unul din puținele teatre de stat, ar trebui să susțină tinerele talente.

O sumă frumușică de bani găsită la întâmplare într-o valiză este cea care declanșează nebunia schimbării în Henry Perkins, un contabil însurat, plictisit de propria sa viață mediocră.

Primirea neașteptată a unei sume de bani nemeritată poate fi și un test de personalitate. Astfel, soțul vrea să fugă în lume pentru a nu fi tras la răspundere, soția cade în patima alcoolului, musafirii devin complici la nedeclararea sumei găsite la poliție, doi agenți de poliție cu identități dubitabile încearcă să afle cine este Henry Perkins,  întrerupți sistematic de un taximetrist foarte nerăbdător să ducă un cuplu la aeroport.

Câtă nebunie se declanșează într-o zi care trebuia să fie sărbătoare!

Piesa a fost scrisă de dramaturgul britanic Ray Cooney în anul 1994, dar situația este una extrem de actuală, ceea ce mă împinge cu gândul spre următoarea întrebare: Când te îmbogățești, sărăcești  sufletește?

Mihai Bendeac

Mihai Bendeac interpretează rolul lui Henry Perkins, în spectacolul Bani din cer

Spectacolul nu-și propune să vină cu vreun răspuns, ci mai degrabă sporește numărul întrebărilor referitoare la schimbările comportamentale ale unui bărbat când obține o sumă inimaginabilă de bani.

Și se spune că femeiele sunt materialiste, atunci bărbații sunt supra-materialiști. Cel puțin asta ne demonstrează Henry Perkins (interpretat de Mihai Bendeac) prin neîncetata sa forfotă de-a lungul întregului spectacol.

Jean  (Mihaela Teleloacă) este o soție fragilă, iar suavitatea glasului său este completată de gesturi și mișcări  stilate – patinează cu grație prin esența personajului și ne arată o doamnă în stare de ebrietate indusă de îmbogățirea mult prea  subită a soțului, Henry, care dorește să evadeze din viața lui cu sau fără ea.

Intervin doi prieteni de familie Betty (Delia Nartea) și Vic (Dragoș Huluba, personajul cameleonic al piesei), care acționează exact ca doi susținători ai familiei Perkins sau doi hoți.

Schimb de identități, schimb de grade de rudenie și schimb de genți.

Vedem foarte multe schimburi în spectacolul Bani din cer, dar cel mai important ar trebui să rămână schimbul energetic dintre actori și public.

Bani din cer este dovada certă că succesul în televiziune nu îți asigură în nici un fel reușita pe o scenă de teatru.

Mihai Bendeac

INFO Bani din cer

Regia – Horaţiu Mălăele

Scenografia – Puiu Antemir

Durata spectacolului – 1h 30 min

Distribuţia – Mihai Bendeac, Mihaela Teleoacă, Dragoş Huluba, Delia Nartea, Şerban Georgevici, Marius Drogeanu, Eugen Racoţi

Foto cu Mihai Bendeac şi Bani din cer – Teatrul de Comedie

Citiţi şi:
24
/04
/16

“În dulcele stil clasic”, „Donul liniştit”, „Românismul, Catehismul unei noi spiritualități”, „Moara cu noroc”, „Leo Africanus” sau chiar... „Abecedarul” sunt cărţi care au trasat direcţii în personalitatea şi cariera actualilor lideri ai României. De Ziua Internațională a Cărții, revista Q Magazine a “interogat” câteva dintre personalităţile zilei pe tema cărţii preferate. Vă prezentăm mai jos scurte fragmente din acest demers.

23
/04
/16

Lansat pe platforma gratuită Cinepub, making-of-ul de 90 de minute la „Moartea domnului Lăzărescu” (2005) este important în primul rând pentru că dezvăluie ceva esenţial din felul de a lucra al lui Cristi Puiu, în special cu actorii şi cu operatorul, şi din concepţia sa despre cinema.

22
/04
/16

Se joacă la Green spectacolul ”Lungs”, după un text al britanicului Duncan Macmillan, unul dintre cei mai buni dramaturgi cu care suntem contemporani, deşi, în insula noastră autosuficientă, nu prea ştim asta.

22
/04
/16

În mai puţin de o lună, în capitală debutează cea de a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB). Peste 100 de poeţi din peste 20 de ţări vor sosi la Bucureşti în perioada 18 – 22 mai, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la peste 20 de evenimente: lecturi publice, mese rotunde, dezbateri și performance-uri.

22
/04
/16

Duminică, 24 aprilie 2016, între orele 10.00-22.00 cetățenii Sectorului 3 și nu numai sunt asteptati în Parcul Titan la 'SĂRBĂTOAREA FLORIILOR ÎN PARCUL ARTELOR', eveniment care deschide sezonul spectacolelor în aer liber din anul 2016, realizate de CCCA.

22
/04
/16

Cântărețul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis (Minnesota, nord), a fost găsit în stare de inconștiență într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reședința sa, a informat șeriful comitatului Carver, Jim Olson. Echipele de salvare au încercat resuscitarea, fără succes, a spus Olson.

22
/04
/16

„Nu-i amintire care să nu se şteargă cu timpul, nici durere pe care să nu o mistuie vremea.”, Don Quijote de la Mancha, Miguel de Cervantes. În urmă cu 400 de ani se stingea din viaţă întemeietorul romanului modern şi simbolul literaturii spaniole.

21
/04
/16

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park, California. Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată

21
/04
/16

Comemorarea a 400 de ani de la moartea lui Miguel de Cervantes, în 22 aprilie, va marca și sfârșitul unei serii de 17.000 mesaje postate pe Twitter care reproduc integral romanul "Don Quijote" al scriitorului emblematic al literaturii spaniole. Autorul acestei ingenioase transcrieri este un inginer informatician spaniol de 55 de ani.

21
/04
/16

Vacanţe filocalice, de Gabriel Pătraşcu, şi Crux, de George State sunt volumele câştigătoare ale Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2015, la secţiunea „Proză”, respectiv „Poezie”. Ambele volume vor fi lansate în cadrul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest”, care va avea loc în perioada 1 – 5 iunie, la Romexpo Bucureşti.

21
/04
/16

După succesul spectacolului SEX DRUGS ROCK AND ROLL, cu care a obținut premiul UNITER pentru cel mai bun actor al anului 2002, FLORIN PIERSIC JR revine pe scenă cu spectacolul FREAK SHOW. Vineri, 22 aprilie 2016, de la orele 20.00, spectatorii bucureșteni se vor reîntâlni cu Florin Piersic jr, care va fi prezent pe scena ARCUB din strada Lipscani, nr. 84-90, cu spectacolul FREAK SHOW.

21
/04
/16

CRONICĂ DE FILM Ajuns discret şi în repertoriul cinematografelor de la noi, „Janis: Little Girl Blue” (2015), al cineastei americane Amy Berg, investighează viaţa legendarei Janis Joplin. A apărut în același an cu „Amy”, documentarul biografic mai premiat al britanicului Asif Kapadia despre Amy Winehouse.

21
/04
/16

Treizeci și patru de galerii vă așteaptă să le vizitați cu ocazia celei de-a treia ediții a Weekend-ului Galeriilor, ce va avea loc în zilele de sâmbătă, 23 și duminică, 24 aprilie 2016, între orele 12:00 - 21:00. Evenimentul continuă inițiativa proiectului Noaptea Albă a Galeriilor, promovând pentru publicul din București, de această dată în diurnă, arta contemporană și artiștii din România.

21
/04
/16

Zilele trecute, pe scena Operei din Viena s-a petrecut,un episod inedit care a avut-o protagonistă pe faimoasă soprană Angela Gheorghiu. Aceasta uită să intre pe scenă, iar Jonas Kaufmann, cel mai în vogă tenor al lumii, cântă: „Nu avem soprană”