Mihai Malaimare, Doctor Honoris Causa
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihai-malaimare-doctor-honoris-causa/

Actorul, regizorul şi profesorul Mihai Mălaimare a primit din partea Academiei de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău titlul onorific de Doctor Honoris Causa în cadrul Festivalului Class Fest.

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2014

Mihai Malaimare a coordonat la Chișinău atelierul „De la masca neutră la masca larvară: primii paşi în constituirea unui personaj” şi lucrările conferinţei ştiinţifice „Actorul şi masca în teatrul contemporan”

„Vreau să mulţumesc pentru aprecierile făcute şi sunt onorat pentru înaltul titlu acordat de această instituţie de prestigiu! Și vreau să mulțumesc în mod deosebit minunatei mele familii cea care m-a motivat, m-a schimbat, m-a determinat să îmi găsesc drumul și să am curajul să merg pe el – Anca, soția mea și Catinca, Mihai, Nică și Ștefan, copiii meMihai Malaimarei care m-au întrecut și continuă să o facă, spre marea mea satisfacție!”, a declarat Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Teatrul Masca iși va deschide stagiunea estivală joi, 1 mai cu spectacolul Fior d’amor în Bucuresci. 

În perioada 1-3 mai, începând cu ora 19.00, bucureștenii care vor vizita Herăstrăul vor avea parte de o întâlnire inedită cu statuile vivante din spectacolele Teatrului Masca.

Spectacolele din stagiunea estivală fac parte dintr-un proiect socio-cultural prin care se încearcă facilitarea accesului publicului la actul cultural, teatrul Masca fiind promotorul conceptului de teatru în aer liber din România.

Foto cu Mihai Malaimare şi Fior d’amor în Bucuresci – Teatrul Masca

01
/12
/17

CRONICĂ DE FILM Intrat în cinematografe de 1 decembrie, „Mariţa”, de Cristi Iftime, este cel mai reuşit debut românesc lansat în 2017 în săli. Un film despre stările şi emoţiile pe care le declanşează atmosfera unică dintr-o familie, fie una chiar şi destrămată şi reunită doar pentru o seară de Crăciun.

30
/11
/17

La 99 de ani de la Marea Unire, vă propunem să ne întoarcem în timp, în acele zile ale lui 1918, când primul Război Mondial se sfârșea, așa cum le-a consemnat cea mai importantă femeie din istoria României – regina Maria, regina României Mari.

30
/11
/17

Lungmetrajul "The Post", regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks și Meryl Streep în rolurile principale, a devenit unul dintre favoriții actualului sezon al premiilor cinematografice americane, după ce a fost desemnat marți seară cel mai bun film al anului 2017 de National Board of Review, o prestigioasă asociație de cineaști și producători de film, ce a fost înființată în 1909

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.

30
/11
/17

Marţi, 5 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti va avea loc Gala şi concursul proiectului dedicat elevilor, 5 licee - 5 teatre, aflat anul acesta la ediţia a 7-a. Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat începând cu luna octombrie.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

Deoarece pe 28 noiembrie 1918 Bucovina a devenit a doua provincie românească ce s-a unit cu România, data a fost declarată oficial drept Ziua Bucovinei print-o lege din 2015. În inima Țării Fagilor (în germană Buchenland), la Rădăuți, Ziua Bucovinei a coincis ieri și cu prima din cele 4 zile ale unui eveniment în premieră în România: Klavier Art Duo Festival, primul festival de duo pianistic (pian la patru mâini) din țară, cu intrare liberă.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

Astăzi, de la ora 17:00, la Colegiul Noua Europă (Bucureşti, Str. Plantelor, nr. 21) va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu. Intrarea este liberă.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.