Mircea Cornişteanu participă la workshop-ul realizat de Robert Wilson la „The Watermill Center“ – SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-cornisteanu-participa-la-workshop-ul-realizat-de-robert-wilson-la-the-watermill-center-sua/

În perioada 30 iulie-3 august, Mircea Cornişteanu, director general al Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, va fi prezent în SUA, la „The Watermill Center”, Long Island, New-York, fondat în 1992 de regizorul şi artistul vizual american Robert Wilson.

Un articol de Andrada Văsii|24 iulie 2013

În perioada 30 iulie-3 august, Mircea Cornişteanu, director general al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” va fi prezent în SUA, la „The Watermill Center”, Long Island, New-York, fondat în 1992 de regizorul şi artistul vizual american Robert Wilson.

Directorul teatrului craiovean la fi prezent în cadrul laboratorului pentru performance la workshop-ul organizat de legendarul regizor american în vederea viitoarei realizări a spectacolului „Rinocerii”, de E. Ionesco, la Teatrul Naţional Craiova.

Cinci zile de discuții

Pe durata a cinci zile, Robert Wilson şi echipa sa vor discuta cu Mircea Cornişteanu (foto dreapta), însoţit de Cătălin Ionescu Arbore, în calitate de scenograf, pentru a pune la punct amănuntele viitoarei colaborări.

Premiera spectacolului „Rinocerii”, în regia lui Robert Wilson (foto stânga), este prevăzută să aibă loc pe 4 iulie 2014.

Robert Wilson a mai fost în trecut de trei ori la Craiova: prima oară cu prilejul prezentării spectacolului său „Femeia mării”, de H. Ibsen, în cadrul Festivalului Shakespeare, 2008.

A doua oară, regizorul american a fost prezent la TNC în 2010 cu ocazia prezentării filmului spectacolului său „Hamlet – Un monolog”, realizat la Alley Theatre în 1995, regizat şi interpretat de el, iar a treia oară în 2012, la acelaşi festival internaţional, cu spectacolul „Sonetele lui Shakespeare”, prezentat de „Berliner Ensemble”, Berlin.

21 de spectacole

Cu prilejul călătoriei în SUA, Mircea Cornişteanu va fi invitatul ICR New-York, unde va vorbi, pe 26 iulie, despre „Caragiale şi arta spectacolului”.

Realizator a 21 de spectacole din opera lui Caragiale (teatru, proză, articole, scrisori), regizorul Mircea Cornişteanu va expune publicului prezent la conferinţă experienţa sa personală în „interpretarea” operei celui mai important dramaturg român şi va citi pagini din creaţia acestuia.

Foto credit:  Teatrul Național Craiova

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

28
/12
/15

Casa de producție TVR propune să încheie anul cu un film special – „Aerisirea”, regizat de Silviu Jicman, după un text de Iosif Naghiu, cu Mircea Diaconu, Dan Condurache, Șerban Ionescu, Petrică Nicolae, a cărui acțiune este plasată în 13 iunie 1990. Va fi difuzat azi, 28 decembrie, ora 20 :10, la TVR 2.

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Cu câteva zile înainte de marea sărbătoare creștină, am văzut cel mai frumos sincer şi curat spectacol de Crăciun adresat copiilor şi părinţilor, la ARCUB, sala Gabroveni, pus în scenă sub umbrela Companiei Passe-Partout Dan Puric, „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, în regia Alexandrei Neacșu, într-o sală plină cu pitici, mămici, bunici, tătici.