Muza lui David Lynch, Chrysta Bell concertează la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/muza-lui-david-lynch-chrysta-bell-concerteaza-la-bucuresti/

Actriţă şi cântăreaţă Chrysta Bell, muza lui David Lynch şi protagonista noului sezon Twin Peaks, va concerta în premieră la Bucureşti (26 şi 27 octombrie), alături de formaţia sa. Concertul va fi urmat de proiecţia peliculei The Music of David Lynch.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2016

Spectacolele, ce vor avea loc pe 26 și 27 octombrie, în Control Club, sunt incluse în turneul de promovare a celui mai recent EP, Somewhere in the Nowhere, scris și produs de însuși David Lynch.

Chrysta Bell arată și cântă ca într-un vis devenit realitate. – David Lynch.

Încă din copilărie, artista și-a cultivat pasiunea pentru actorie și muzică, fiind descoperită de Lynch pe vremea când făcea parte din formația de swing jazz 8½ Souvenirs, din Austin, Texas.

De atunci, Chrysta Bell a lansat un album solo de succes, This Train (La Rose Noire Records, 2011), scris în colaborare cu David Lynch și produs în totalitate de acesta, și a concertat în peste 30 de țări, alături de nume mari ca Adrien Utley (Portishead), Willie Nelson, Donovan și componenţi ai formaţiilor King Crimson și Yes.

Poate cel mai cunoscut produs al colaborării longevive și prolifice dintre Chrysta Bell și David Lynch este piesa “Polish Poem”, ce acompaniază scenele de final din capodopera suprarealistă „Inland Empire”.

Recent, Chrysta Bell și David Lynch au colaborat din nou la EP-ul Somewhere in the Nowhere, lansat în toamna aceasta, o combinație de melodii senzuale și riff-uri de chitară melancolice, totul purtând amprenta producției în stil retro, caracteristică lui Lynch.

Prima dată când am văzut-o pe scenă, am asemănat-o cu o ființă extraterestră. Cel mai frumos extraterestru în viață. Nu numai că este o artistă desăvârșită, dar are și o intuiție deosebită de a exprima o anumită stare de spirit, pentru a crea o melodie impresionantă. – David Lynch.

Anul viitor, Chrysta Bell va apărea în noul sezon al serialului TV cult Twin Peaks, creat de David Lynch. De asemenea, artista a încheiat înregistrările pentru noul său album de studio, la care a colaborat cu producătorul John Parish (PJ Harvey), laureat Mercury Prize.

Biletele pentru ambele show-uri, organizate de Control Club și Liveland, se pot achiziționa în avans, la prețul de 50 de lei, online, prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook.

Foto: David Lynch, Chrysta Bell – facebook

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.