Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc – 500 de tineri şi şapte ore de spectacole
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-teatrului-studentesc-500-de-tineri-si-sapte-ore-de-spectacole/

A doua ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc se va desfăşura astăzi, în intervalul orar 22.00 – 05.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, unde sunt aşteptaţi să participe aproximativ 500 de tineri.

Un articol de Petre Ivan|27 martie 2015

Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc / Timp de şapte ore, iubitorii de teatru sunt invitaţi să urmărească spectacole precum „Cine sapă groapa?”, din cadrul proiectului „300 de zile de teatru”, „Sylvia”, „Jucătorii de cărţi” şi multe altele.

Participanţii vor putea asista şi la lansarea cărţii „Piaţa teatrului”, de Ana-Maria Nistor.

Conceptul de Noapte Albă a Teatrului Studenţesc îi aparţine lui Victor Ţăpeanu, student la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (UNATC), iniţiatorul proiectului „300 de zile de teatru”, care a pus în practică această idee iniţial la festivalul de cultură UniFEST.

Accesul la Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc se face gratuit, dar pe bază de rezervare, prin mesaj privat pe pagina de Facebook Cuibul Artiştilor.

Cuibul Artiştilor a luat naştere în acelaşi timp cu proiectul care are ca motto „Închide televizorul şi hai la teatru”, fiind un laborator care dezvoltă concepte de teatru cât mai accesibile tinerilor.

Foto: Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc – facebook

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

22
/11
/15

“Indianul vrea în Bronx”, de Israel Horovitz, în regia Iarinei Demian. L-am văzut duminică, în noapte, pe Batiștei, la ARCUB, la jumătatea lui noiembrie, acum, după cele două Apocalipse care ne-au traversat timpul - din fosta fabrică “Pionierul” din București până pe Bulevardul Voltaire din Paris.

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.

21
/11
/15

Colegul nostru Andrei Crăciun lansează astăzi, de la ora 18.30, la Târgul de Carte „Gaudeamus” , la standul Herg Benet, volumul de versuri „Poezii pentru acea necunosсută”. Cartea costă cincisprezece lei.

20
/11
/15

Actriţa americană Gwyneth Paltrow a înregistrat un single cu fostul ei soţ, Chris Martin, care va fi inclus pe următorul album al trupei acestuia, Coldplay. Vedeta hollywoodiană a făcut backing vocals pentru single-ul "Everglow", care va fi inclus pe noul album al trupei Coldplay, intitulat "A Head Full of Dreams".

20
/11
/15

Al șaptelea episod din sezonul al cincilea al serialului "Homeland", care se inspiră cu regularitate din realitate, de la războiul din Afganistan la ascensiunea grupării Statul Islamic, începe cu un mesaj pe fond negru: "În urma evenimentelor de la Paris, vă amintim că 'Homeland' conține elemente care pot tulbura spectatorii. Cele mai sincere condoleanțe tuturor celor afectați de atacuri", scrie la începutul genericului.

20
/11
/15

Atentatele teroriste de la Paris au transformat "La Marseillaise", poate cel mai cunoscut şi admirat imn din lume, într-un imn al solidarităţii lumii civilizate împotriva terorismului. Marseieza a fost intonată de un înteg stadion, zilele trecute, la meciul amical Anglia - Franţa, de pe Wembley, şi va fi cântat înaintea tuturor meciurilor din prima ligă engleză din acest weekend. În Premier League evoluează un număr de 72 de jucători francezi.