Noua generație de artiști UNATC învinge pandemia: Gala Absolvenților UNATC 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/noua-generatie-de-artisti-unatc-invinge-pandemia-gala-absolventilor-unatc-2021/

În perioada 3-17 iulie 2021, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti vă invită să sprijiniţi cel mai important şi amplu eveniment al educaţiei artistice din România, Gala Absolvenţilor UNATC.

Un articol de Petre Ivan|28 iunie 2021

Între 3 și 17 iulie 2021, Gala celor 345 de tineri Absolvenți UNATC propune peste 70 de producții artistice: 24 spectacole de teatru, 10 de coregrafie, 42 filme de scurtmetraj, 10 filme de animație, jocuri, instalații foto-video, expoziții Augmented Reality și de fotografie.

Învățământul superior artistic din România a fost profund pus la încercare de contextul pandemic. Cu toate acestea, studenții și profesorii din Universitatea Națională de Artă teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București nu și-au trădat crezul didactic și cel artistic. Suntem un organism viu și suntem mândri astăzi să ne ducem la bun sfârșit misiunea artistică și cea academică.

La finalul programelor de Licență și de Masterat, suntem capabili astăzi să vă invităm la acest eveniment esențial al familiei și comunității UNATC. Avem nevoie de voi, ca public și spectatori, în sălile noastre, alături de noi, să cunoașteți pe viu rezultatele muncii noastre. Vă garantăm experiențe artistice unice, pentru că universul creativ UNATC este special, diferit și divers. Vom avea un adevărat maraton pe parcursul a două săptămâni, un amplu și complex efort colectiv. Veți cunoaște atât echipe, cât și personalități artistice în devenire.

Vă chemăm, în cele cincisprezece zile de gală, să vă familiarizați și să sprijiniți noua generație de artiști, din cadrul Facultăților de Teatru și Film – Actorie, Regie, Coregrafie, Păpuși și Marionete, Animație și Fotografie.

Evenimentele din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2021 vor avea loc în multiple locații din București: Sala ”Ileana Berlogea” (UNATC), Sala ”Sava” (UNATC), Sala ”Atelier” (UNATC), Sala ”Victoria” (UNATC – Piața Amzei), Sala ”Metropolis Centenar” (Teatrul Metropolis), Sala ”Gloria” (Teatrul Metropolis), Teatrul Țăndărică. Publicul care poate fi găzduit efectiv de cele 8 săli de spectacol, respectându-se normele impuse de contextul pandemic, este de 14000 de spectatori.

Detaliile programului Galei Absolvenților UNATC 2021 vor putea fi găsite pe canalele de Social Media UNATC – www.unatc.ro și https://www.facebook.com/UNATC.ILC.

Evenimentul este organizat de Departamentul de Relații Internaționale din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.

 

Citiţi şi:
11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.