O declarație de iubire prin furt și reinterpretare, la Celula de Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-declaratie-de-iubire-prin-furt-si-reinterpretare-la-celula-de-arta/

Începutul lunii noiembrie aduce o nouă expoziţie în galeria neconvenţională Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53, Save as Copykitty.png.

Un articol de Liliana Matei|2 noiembrie 2022

Expoziția propune o serie de lucrări de artă celebre reinterpretate într-un mod jucăuș și accesibil de către artista Copy Kitty. Vernisajul va avea loc pe 4 noiembrie, începând cu ora 19:00, iar expoziția va putea fi vizitată până pe 19 noiembrie.

„Ai 10 ani, singur în patul tău de o persoană, în camera cu pereți plini de postere, la birou. Ești plictisit și nu ai chef de teme, dar nici nu te poți distra. Nu ai acces la internet pentru că este gratuit doar pe timp de noapte. Deschizi computerul cu Windows XP și faci dublu click pe Microsoft Paint. Lipsit de inspirație, apuci mouse-ul și începi să mâzgălești. În cele din urmă, îl salvezi ca .png și speri că într-o zi vei fi artist.”, povestește artista despre începuturile sale.

CopyKitty.png este o declarație de iubire prin furt. Fiecare operă de artă copiată este apreciată pentru ceea ce este, apoi reinterpretată fără rușine în Microsoft Paint. Prin acest proces, arta devine mai accesibilă, mai puțin intimidantă. CopyKitty.png este o explorare artistică prin formă și culoare, o lecție de artă digitală care studiază fiecare stil, perioadă și mediu pe care își folosește stiloul grafic. CopyKitty.png este jucăuș, brut și pentru totdeauna eliberat de presiunile originalității.

Celula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezență de 5 ani (2017 – 2022) pe scena artei din București, Celula de Artă a susținut peste 120 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).