O nouă bucurie teatrală cu și pentru „Masculin/ Feminin”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-bucurie-teatrala-cu-si-pentru-masculin-feminin-la-teatrul-metropolis/

Spectacolele prin care Metropolis încearcă să vă dea endorfine continuă: pe 8 Martie, ora 20:00, pentru toţi iubitorii de teatru bun, o comedie dulce-amăruie scrisă şi regizată de mereu surprinzătoarea Lia Bugnar.

Un articol de Cristina Enescu Aky|3 martie 2021

„Masculin/ Feminin” este încă una din multele povești teatrale de succes concepute și realizate de Lia Bugnar, care aduce laolaltă 5 actori dintre cei mai carismatici și iubiți: Marius Manole, Anghel Damian, Ilinca Manolache, Laura Creț și Teodora Stanciu. Spectacolul va putea fi vizionat pe platforma Streamerse. Prețul unui bilet este de 35 lei, iar spectacolul va fi disponibil online pentru încă 10 zile.

E o poveste despre lucruri „banale” și etern importante precum iubirea în diferitele ei forme (complexe, niciodată doar în alb și negru), rezistența iubirii în fața schimbărilor (și ce perioadă mai bună decât acum ca să vorbim despre schimbări?…), despre imaginea (im)perfectă a feminității și masculinității – toate împachetate în inegalabilul amestec de umor și emoție care este una din mărcile spectacolelor Liei Bugnar. (Puteți citi o cronică a acestui spectacol aici.) 

Marius Manole și Anghel Damian (Sursa)

Actorul Anghel Damian spune pe pagina sa de Facebook despre acest spectacol că e „o comedie despre iubire în toate genurile ei. (…) Un spectacol live, filmat profesionist și transmis în regim streaming online. Până când vor veni vremuri mai bune, e singura ocazie să ne regăsim, noi să spunem povești și voi să le ascultați și să le trăiți alături de noi.”

Totodată, el lansează publicului un îndemn: „Dacă inima și feed-ul vă lasă, vă rog să sharuiți acest post, poate află cât mai mulți iubitori de teatru. Tot așa, dacă cunoașteți români care sunt plecați în străinătate, faceți-ne un pustiu de bine și vindeți-le pontul că pot auzi limba de acasă vorbită pe o scenă, de către niște actori tineri care vor să își salveze menirea.” 

 Iar Lia Bugnar vă invită la spectacol în stilul ei inimitabil: „Distribuția e bine făcută, pentru că am acest talent, să iau oameni ieșiți din comun în spectacolele mele. Deci, cam asta, vă așteptăm. Dacă mai dați și de veste încolo și încoace, ce să spun?, urmașii noștri vor rămâne pe veci datori urmașilor voștri, cinci generații de-acu’ încolo.” 

Numărul de bilete achiziționate de public la spectacolele anterioare transmise de Teatrul Metropolis live/online, precum și reacțiile ulterioare ale publicului, au arătat că, într-adevăr, avem nevoie de teatru, pentru că ne face bine, chiar și în această situație generală încă dificilă. Sau poate tocmai în această situație, teatrul e mai mult ca oricând o nevoie, o bucurie, un ajutor. Iar „Masculin/ Feminin” este una dintre ocaziile prin care puteți să vă reamintiți de puterea binefăcătoare și generatoare de bucurie a teatrului.

Bilete la acest spectacol puteți cumpăra pe platforma Streamerse.

*

Masculin/ Feminin

Scenariul și regia: Lia Bugnar

Distribuție:

Marius Manole

Anghel Damian

Ilinca Manolache

Laura Creț

Teodora Stanciu

 

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.