O nouă micro-stagiune StArtAct, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-micro-stagiune-startact-la-arcub/

ARCUB găzduieşte cea de-a doua Micro-stagiune StArtAct la Sala Mare în datele de 4, 5, 6, 17 şi 18 septembrie: şase spectacole, şase viziuni, şase dramaturgi europeni, şase ocazii de a vedea (sau poate revedea) tinerii artişti în acţiune. Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|4 septembrie 2018

Proiectul StArtAct a apărut ca iniţiativă menită să promoveze echipele de proaspeţi creatori de teatru, absolvenţi ai UNATC, promoţia 2018 – regizori, scenografi şi actori, uniţi de crezul comun că teatrul, ca orice artă autentică, se reinventează cu fiecare nouă generaţie – şi este cea mai nouă mişcare de teatru tânăr care reuneşte spectacolele absolvenţilor de Regie – licenţă şi master.

Primele reprezentaţii în faţa spectatorilor au dovedit că echipa StArtAct are ceva de prezentat şi de transmis publicului bucureştean, care rezonează cu temele actuale şi incitante pe care absolvenţii promoţiei 2018 le-au dezvoltat, cu entuziasmul, credinţa şi dăruirea începutului de drum, în abordări inedite asupra lumii contemporane, asupra problemelor şi întrebărilor care macină societatea din zilele noastre.

Programul Micro-stagiunii StArtAct la ARCUB:

Aniversarea, de Jeroen van den Berg, regia Alexandru Andrei – 4 septembrie 2018, ora 20.00

Absinth, de Magda Fertacz, regia Ilinca Prisăcariu – 5 septembrie 2018, ora 20.00

Lecţia, de Eugène Ionesco, regia Diana Tănase – 6 septembrie 2018, ora 16.00

Respectfully yours… / …cu respect, după Jean-Paul Sartre, regia A. Hartmann – 6 septembrie 2018, ora 21.00

Îngrijitorul, de Harold Pinter, regia Alexandru P. Rusu – 17 septembrie 2018, ora 21.00

Caii la fereastră, de Matei Vişniec, regia Ester Mitrofan – 18 septembrie 2018, ora 21.00

Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervări: Telefon (sms) 0732605510

Foto: StArtAct, Caii la fereastră – facebook

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.