Omul cel bun din Seciuan, în regia lui Andrei Şerban, la Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/omul-cel-bun-din-seciuan-in-regia-lui-andrei-serban-la-bulandra/

Aşteptarea a luat sfârşit. Iubitorii de teatru pot vedea, în sfârşit, „Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht, noul spectacol pus în scenă de Andrei Şerban la Teatrul Bulandra. Premiera va avea loc joi, 9 octombrie şi vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00. Un spectacol nerecomandat copiilor sub 16 ani.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Din distribuţia spectacolului fac parte: Vlad Ivanov, Alexandru Potocean, Dana Dogaru, Rodica Mandache, Mirela Gorea, Daniela Nane, Profira Serafim, Adrian Ciobanu, Marcela Motoc ş.a.

În 1968, în anul absolvirii Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Andrei Şerban, pe atunci în vârstă de 25 de ani, punea în scenă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ acelaşi spectacol – “Omul cel bun din Seciuan” (“Der gute Mensch von Sezuan”) de Bertolt Brecht.

Pe scenă se aflau atunci actori precum: Carmen Galin, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, precum şi Boris Petroff, Dan Borcia sau Constantin Cojocaru.

OMUL CEL BUN DIN SECIUAN – INFO

Textul: Bertolt Brecht

Traducerea şi adaptarea: Andrei Şerban şi Daniela Dima

Andrei Şerban

Andrei Şerban

Coregrafie şi instructaj actoricesc: Andrei Şerban

Scenografia: Iuliana Vâlsan

Muzica: Raul Kusak

Actorii (în ordine alfabetică): Cătălin Babliuc, Adela Bengescu, Adrian Ciobanu, Manuela Ciucur, Ana Covalciuc, Alexandra Fasolă, Mirela Gorea, Vlad Ivanov, Rodica Mandache, Marcela Motoc, Daniela Nane, Silvana Negruţiu, Mihai Niţă, Simona Pop, Alexandru Potoceanu, Profira Serafim, Ana Ularu

Foto: Omul cel bun din Seciuan, Andrei Şerban, Crista Bilciu, facebook

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.