„Once Upon a Time in Hollywood”, aplaudat îndelung la premiera mondială de la Cannes
https://www.ziarulmetropolis.ro/once-upon-a-time-in-hollywood-aplaudat-indelung-la-premiera-mondiala-de-la-cannes/

În această seară (marţi, 21 mai) a avut loc, la Cannes, premiera mondială a celui de-al nouălea film regizat de Quentin Tarantino, „Once Upon a Time in Hollywood”, selectat în competiţia Festivalului de Film. Cineastul a fost prezent la premiera de pe Croazetă alături de protagoniştii filmului, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie.

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2019

Întâmpinate de un public numeros, vedetele americane au împărţit autografe şi au făcut fotografii cu fanii, iar pe Croazetă s-a strigat „Viva Tarantino!”.

„E întotdeauna o plăcere, nu se compară cu nimeni”, a spus Brad Pitt despre colaborarea cu Tarantino. „El adoră cinema-ul, aşa că a fost o plăcere să lucrez cu el”. Brad Pitt a mai jucat în „Inglorious Basterds” (2009) al lui Tarantino, alături de Diane Kruger şi Christoph Waltz.

În sală, actorii şi regizorul au fost aplaudaţi îndelung, iar Fremaux a făcut un apel: „Producătorii filmului cer, şi pentru că avem de-a face cu un scenariu special, să nu povestiţi filmul! Nu stricaţi povestea filmului!”.

Din distribuţia filmului mai fac parte Emile Hirsch, Al Pacino, Dakota Fanning şi Kurt Russell.

Acţiunea filmului scris şi regizat de Quentin Tarantino are loc la finalul anilor 1960 şi este centrată pe un actor al cărui succes e de domeniul trecutului (DiCaprio), care joacă într-un serial western, şi dublura lui (Pitt). Coincidenţa face ca personajul lui DiCaprio, Rick Dalton, să fie vecin cu cel interpretat de Margot Robbie – Sharon Tate – starletă şi soţia lui Roman Polanski ucisă de secta lui Charles Manson.

Sony Pictures, care a alocat un buget de 100 de milioane de dolari pentru această producţie, va lansa lungmetrajul în cinematografe pe 26 iulie 2019.

Festivalul de Film de la Cannes se va încheia sâmbătă.

Foto: Quentin Tarantino,  Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie. Cannes 2019 – facebook

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.