Opera comica pentru copii, premiată la Praga
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-premiata-la-praga/

Opera comica pentru copii a obţinut ieri cea mai înaltă distincţie la a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor din Praga, Cehia.

Un articol de Corina Vladov|3 noiembrie 2013

Opera comica pentru copii a obţinut ieri cea mai înaltă distincţie la a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor din Praga, Cehia.

Teatrul bucureştean a participat la evenimentul internaţional cu două momente artistice etno, inspirate din folclorul şi tradiţiile noastre populare: „Bătuta Moldovenească” şi „Cu gândul la plaiurile natale”.

Au fost aplaudaţi de publicul entuziasmat de prestaţia lor balerinii de la Opera Comica Pentru Copii şi tinerele vedete ale teatrului: Roberta Enişor, Jennifer Dumitraşcu, Bogdan Şerban, Oana Şerban, Lucia Racoveanu ş.a.

Printre ţările participante s-au aflat: Rusia, Indonezia, India, Polonia, Grecia, Turcia, Suedia, Italia, Croaţia ş.a.

Succesul repurtat la Praga de Opera comica pentru copii este o nouă confirmare a valorii artiştilor săi, după ce, la începutul acestei toamnei, instituţia a revenit din turneul întreprins în Turcia şi Bulgaria la festivaluri de profil cu cele mai importante premii.

Prezenţa teatrului peste hotare, primită cu multă apreciere şi onorată cu distincţii în competiţii este deja una tradiţională: reuşita de la Praga se adaugă acum la cele 20 de distincţii internaţionale şi 30 naţionale aflate deja în palmaresul său.

Foto: Opera comica

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.