Opere semnate Grigorescu, Tonitza, Luchian, în premieră expuse la Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/opere-semnate-grigorescu-tonitza-luchian-in-premiera-expuse-la-alba-iulia/

Mai multe capodopere miniaturale reprezentative semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Ion Ţuculescu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă vor putea fi admirate în premieră la Alba Iulia, timp de două zile, în cadrul unui eveniment organizat de către Artmark. Astfel, duminică şi luni la mall-ul din Alba Iulia vor fi expuse ‘mici capodopere […]

Un articol de Andrada Văsii|8 februarie 2013

Mai multe capodopere miniaturale reprezentative semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Ion Ţuculescu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă vor putea fi admirate în premieră la Alba Iulia, timp de două zile, în cadrul unui eveniment organizat de către Artmark.

Astfel, duminică şi luni la mall-ul din Alba Iulia vor fi expuse ‘mici capodopere ale marilor pictori români”, într-o expoziţie organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, Muzeului Naţional al Unirii, Bibliotecii Judeţene ‘Lucian Blaga’, Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Alba Iulia şi a altor parteneri.

Operele celor mai valoroşi pictori români pe piaţa de artă pot fi vizionate la Alba Iulia duminică, în cadrul unei vizionări private care-şi propune să reunească autorităţi, elita politică şi intelectuală, precum şi presa locală, urmând ca luni, expoziţia să fie deschisă publicului.

Printre operele de patrimoniu propuse în cadrul expoziţiei se numără două capodopere miniaturale semnate Nicolae Grigorescu, ‘Car cu boi, pe cale, de dimineaţă’ şi ‘Întoarcerea de la bâlci’, tabloul ‘Tătăroaice la Balcic’, de Nicolae Tonitza, opera ‘Primul bal’ a pictorului Ştefan Luchian, portretul ‘Fetiţa tatii’, semnat de pictorul Ion Ţuculescu şi ‘Natură statică cu măr şi două cărţi’, semnat de Gheorghe Petraşcu .

Expoziţia de Mărţişor organizată de Artmark la Alba Iulia propune şi o paletă variată de bijuterii şi mărţişoare de epocă extrem de rare pe piaţa de artă, precum şi obiecte de artă decorativă create în reputate ateliere europene. Operele expuse la Alba Iulia pot fi adjudecate în cadrul licitaţiilor Artmark ale lunii februarie, evenimente ce se desfăşoară la Bucureşti.

Sursa: Agerpres

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă