Oracol, un one-woman show despre femeia contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/oracol-un-one-woman-show-despre-femeia-contemporana/

Scriitoarea de origine braşoveană Rucsandra Pop prezintă în premieră la Braşov spectacolul “Oracol”, un one woman show cu Graţiela Bădescu despre femeia contemporană în relaţie cu iubirea şi identitatea proprie.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2014

Scriitoarea de origine braşoveană Rucsandra Pop prezintă duminică, 12 ianuarie, de la ora 19, în premieră la Braşov spectacolul “Oracol”, un one woman show cu Graţiela Bădescu despre femeia contemporană în relaţie cu iubirea şi identitatea proprie.

“Oracol” spune o poveste de dragoste de secol XXI. Textul care stă la baza spectacolului este un poem urban, o mărturie, un love-story colectiv care s-a născut din energiile oraşului.

O producție lorgean theatre, “Oracol” a avut până acum peste 30 de reprezentaţii în 7 oraşe, fiind văzut de peste 1000 de spectatori.

Spectacolul a fost selecţionat la Festivalul Fără Bariere Satu Mare, la Gala Hop Mangalia, la TIMAF Cluj, la Festivalul Teatrelor de Studio Piteşti, la Festivalul de Teatru în autobuz Grolsch şi la Festivalul de Teatru Independent Fringe Sibiu.

“S-a întâmplat să se îndrăgostească toate femeile din oraș în același timp. În aceeași zi. La aceeași oră. Și să se întâlnească. Și să-și vorbească. Și să se nască un text magic – “Oracol” – care a căpătat o formă într-un laptop al insomniilor și ceștilor de cafea ale Rucsandrei Pop.

Și apoi s-a întâmplat să capete o formă de spus mai departe prin viu grai în insomniile și ceștile mele de cafea”, spune actriţa Grațiela Bădescu, adăugând că acest spectacol a avut un mare impact asupra carierei ei.

Oracol

Graţiela Bădescu este masterand al UNATC, secţia actorie, angajată a Teatrului Dramatic ID Sârbu din Petroşani şi perfomer independent la teatru  lorgean.

Graţiela a mai jucat la Teatrul Masca, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie şi în producţiile TVR “O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi “Cafeneaua” de Mihai Mălaimare.

Lorgean Theatre este primul teatru de apartament din România care s-a deschis în decembrie 2008 într-o garsoniera de la etajul 9 al unui bloc de lângă parcul Cişmigiu din Bucureşti. Garsoniera scriitorului şi perfomerului Jean Lorin Sterian a devenit astfel locul unor experimente teatrale absolut inedite oferind experienţe de neuitat atât actorilor cât şi spectatorilor.

La lorgean theatre audienţa este la fel de importantă ca reprezentaţia. În cei 5 ani de existenţă, lorgean theater a găzduit peste 30 de piese.

Spectacolul se va desfășura duminică 12 ianuarie, de la ora 19.00, la Galeria de Artă Contemporană M8, din Brașov (str. Mureșenilor nr. 8)

Informații suplimentare și rezervări la tel.: 0722245893

Foto cu Grațiela Bădescu și Oracol – facebook

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.