Organic Days Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/organic-days-festival/

Sâmbată şi duminică, pe 16 şi 17 iulie, cele mai înverzite locuri din centrul capitalei, Grădina Verona, J’ai Bistrot şi Grădina Sticlarilor, se deschid pentru publicul din oraş cu activităţi informative şi reacreative, produse şi meşteri care manifestă alternativa organică a vieţii de oras: ORGANIC DAYS – festival de trai simplu, frumos şi sănătos.

Un articol de Petre Ivan|8 iulie 2016

În grădinile verzi ale orașului, printre copaci, flori și miresme variate, se adună laolaltă comunități, idei și proiecte care inspiră lumea.

Oameni conștienți, care fie că lucrează organic, fie au ales să traiască simplu și autentic, cu atenție pentru toate resursele de hrănire a corpului, minții și sufletului. ORGANIC DAYS aduce impreună fermieri, artizani, artiști culinari, meșteri, speakeri și muzicieni pentru doua zile bio.

Cea de-a 5-a ediție a carnavalului ORGANIC DAYS  înseamnă mai multă apropiere de natură, înseamnă o sărbătoare pe ritmuri bio dedicată celor care simt și trăiesc organic.

Cei prezenți vor putea participa la ateliere, seminarii și discuții legate de un trai de viață natural și echilibrat, vor putea degusta și cumpara produse crescute natural, cât și bunătăți gătite cu drag, vor testa cosmetice realizate din ingrediente atent alese, vor avea ocazia sa cunoască artizani și Organic Days meșteșugari iscusiți.

Muzica, practicile de yoga, tehnicile de relaxare vor avea și ele locul lor  de cinste in cadrul festivalului.

Pe parcursul celor două zile, copiii vor avea ateliere și seminarii special organizate pentru ei. Se vor putea juca în voie în cele mai inverzite grădini din oraș, vor putea participa la activități de dezvoltare și stimulare a imaginației, cât și la clasele de yoga dedicate lor.

Organic Days se deschide sâmbătă în zori, începând cu ora 10:00 și se desfașoară în cele 3 locații partenere. Accesul în zona de târg, seminarii, conferințe și activități pentru copii este liber.

Festivalul Organic Days a crescut de la o ediție la alta. Ceea ce părea în 2013 un avânt curajos dedicat doar celor care își pot permite timpul și resursele financiare să trăiască bine, a devenit de interes pentru un public în creștere de la un an la altul.

În lipsa educației de masă care să ne vorbeasca despre cum alegem ce mâncăm, în ce tip de emoții vrem să trăim, ce presupune munca sănătoasă sau viața creativă, echipa festivalului Organic Days încearcă un efort de conștientizare direcționat către comunitatea largă și de susținere pentru comunitatea restrânsă a celor care deja au ales să trăiască sănătos.

Foto: Organic Days Festival – facebook

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.