Oscar 2014: „12 Years a Slave” – cel mai bun film al anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2014-12-years-a-slave-cel-mai-bun-film-al-anului/

Favoritul „12 Years a Slave” a fost desemnat cel mai bun film al anului la Oscar 2014. Alfonso Cuaron („Gravity”) a câştigat premiul pentru cea mai bună regie, iar Cate Blanchett („Blue Jasmine”) şi Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”), premiul pentru cei mai buni actori în rol principal. Cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol secundar au fost desemnaţi Jared Leto („Dallas Buyers Club”), respectiv Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2014

„12 Years a Slave” a fost desemnat cel mai bun film al anului la Oscar 2014. Alfonso Cuaron („Gravity”) a câștigat premiul pentru cea mai bună regie, iar Cate Blanchett („Blue Jasmine”) și Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”), premiul pentru cei mai buni actori în rol principal. Cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol secundar au fost desemnați Jared Leto („Dallas Buyers Club”), respectiv Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

LISTA COMPLETĂ  A CÂȘTIGĂTORILOR Oscar 2014:

Cel mai bun film: „12 Years a Slave”

Cea mai bună actriță în rol principal: Cate Blanchett pentru „Blue Jasmine”.

Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”).

Cea mai bună regie: Alfonso Cuaron pentru „Gravity”.

Premiul pentru cea mai bună regie artistică:  „Marele Gatsby”.

Cea mai bună actriță în rol secundar: Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto („Dallas Buyers Club”).

Cel mai bun scenariu adaptat: „12 Years a Slave”.

Cel mai bun scenariu original: „Her”.

Oscar 2014

Cel mai bun lungmetraj de animație: „Frozen”, de Chris Buck, Jennifer Lee si Peter Del Vecho.

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Mr. Hublot” (Laurent Witz si Alexandre Espigares).

Cel mai bun scurtmetraj: „Helium”.

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „The Lady in Number 6: Music Saved My Life”.

Cel mai bun film într-o limbă străina: „The Great Beauty”.

Cel mai bun documentar: „20 Feet from Stardom”.

Cea mai bună coloană sonoră: „Gravity”.

Oscar 2014

Cel mai bun cântec original: „Let it go” („Frozen”).

Cele mai bune efecte speciale: „Gravity”.

Cel mai bun montaj: „Gravity”.

Cea mai bună imagine: „Gravity”.

Cel mai bun mixaj de sunet și cel mai bun montaj de sunet: „Gravity”.

Cele mai bune costume: „Marele Gatsby”.

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Dallas Buyers Club”.

Un „selfie” realizat de Ellen DeGeneres la gala Oscar a devenit cel mai popular mesaj pe Twitter

O fotografie realizată cu telefonul mobil de Ellen DeGeneres la gala Oscar 2014, care include vedete precum Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep şi Julia Roberts, a devenit cel mai popular mesaj publicat pe Twitter, după ce a fost preluat de peste un milion de utilizatori ai reţelei.

Fotografia îi include pe Ellen DeGeneres, Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong’o, Kevin Spacey, Channing Tatum şi Jared Leto.

selfie gif

În timpul celei de-a 86-a ediţii a galei premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles, gazda evenimentului, Ellen DeGeneres, le-a cerut mai multor vedete să i se alăture pentru un „selfie”, adăugând că îşi doreşte ca această fotografie să devină cel mai preluat (retweet-uit) mesaj pe platforma Twitter.

selfie

La puţin timp după ce a publicat fotografia, Twitter s-a confruntat cu dificultăţi de funcţionare, potrivit variety.com.

Fotografia a fost preluată de peste 750.000 de ori în primele 45 de minute. În prima oră de la publicare, fotografia a depăşit mesajul care deţinea recordul anterior, un text publicat de preşedintele american Barack Obama după ce a câştigat alegerile din 2012 şi care a fost preluat de peste 780.000 de ori.

Drama „12 Years a Slave”, de Steve McQueen, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, în timp ce „Gravity”, de Alfonso Cuaron, conduce în topul câştigătorilor, cu şapte trofee, la cea de-a 86-a gală a premiilor acordate de Academia de film americană, care a avut loc la Los Angeles.

Foto cu Oscar 2014, 12 Years a Slave,  Her și Gravity – Cinemagia

23
/03
/16

În regia lui Sebastian Cosor, World War Cup urmăreşte povestea a doi veterani de război care duc o bătălie între regrete și amintiri, între acțiunile lor pe front și existenţa lor de după război, şi care, întâmplător, găsesc într-un meci de fotbal ultima ocazie de a scăpa de povara cu care au trăit o viaţă întreagă.

22
/03
/16

De Ziua Internațională a Teatrului - duminică, 27 martie, de la ora 11.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio – iubitorii teatrului sunt invitaţi la “JORJ VOICU – 25 / In memoriam”, un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea îndrăgitului actor

21
/03
/16

Anul acesta, Premiile Gopo îi aduc un omagiu marelui actor Florin Piersic, care va primi Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul Galei ce va avea loc pe 28 martie, la Teatrul Național I.L Caragiale din București și va fi transmisă în direct, de la ora 19.00, pe TVR 2 și TVR HD.

21
/03
/16

  CRONICĂ DE FILM Cel mai nou film-eseu al lui Aleksandr Sokurov, „Francofonia” (2015), o elegie deloc încrâncenată despre paradoxurile istoriei şi o meditaţie relaxată despre rostul artei, arată cât de liber poate fi limbajul cinematografic.

20
/03
/16

Radu Jude, Daniela Luca şi Simona Sora sunt invitați la cea de-a 123-a ediție a clubului de lectură Institutul Blecher, care are loc duminică, 20 martie, la ora 19.00, la Tramvaiul 26 (str. Cercului, nr. 26) și al cărei subiect va fi chiar fascinantul scriitor interbelic.

18
/03
/16

Ultimul lup (3D), în regia lui Jean-Jacques Annaud (Numele trandafirului - 1986, Ursul - 1988, Amantul - 1992, Șapte ani în Tibet - 1997) va putea fi văzut în cinematografe din 25 martie. Adaptare după best- sellerul Totemul Lupului/Wolf Totem, scris de Jiang Rong, filmul a fost filmat în întregime în China.

17
/03
/16

Relansat în prezent pe platforma gratuită Cinepub, „Déjà vu” (2013) era al patrulea film al lui Dan Chişu. Rolul principal, extrem de solicitant, aparţinea Ioanei Flora, una din cele mai bune actriţe ale noii generaţii. Prilej de rememorare a celor mai semnificative interpretări ale sale. 

16
/03
/16

Actorii Florin Piersic şi Stela Popescu împreună cu membrii trupei Cargo au fost decoraţi, aseară, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni. Piersic a izbucnit în lacrimi la finalul discursului. ”Trebuie să faceți asta și cu alți colegi”, a spus, emoționat, actorul.

16
/03
/16

La 16 martie 1957 se stingea din viaţă Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. Cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea sculptorului român, Centrul Georges Pompidou a proiectat, zilele trecute, în premieră, la Madrid, o serie de imagini inedite cu Brâncuşi.

16
/03
/16

Astăzi este ultima zi în care românii mai pot fuma în baruri, restaurante sau cluburi. De joi, 17 martie, intră în vigoare legea antifumat care interzice consumul de tutun în spaţiile publice închise. Cinefilii autohtoni se mai pot bucura, cel puţin o perioadă (!), de scenele în care actorii lor preferaţi fumează în voie ţigară după ţigară pe marele ecran. Iar aceasta în ciuda statisticilor care spun că mulţi tineri se apucă de fumat tocmai din acest motiv.

15
/03
/16

Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF, ajuns la ediția cu numărul șase, s-a deschis luni seară, cu o sală arhiplină la avanpremiera în România a filmului Francofonia, de Aleksandr Sokurov, care a avut loc la CinemaPRO.

15
/03
/16

Au mai rămas 10 zile până la premiera, pe marile ecrane din România, a mult aşteptatului „Batman vs Superman: Zorii Dreptăţii”, biletele fiind deja puse în vânzare în cinematografele din întreaga ţară.