Pasajul Universităţii se transformă într-un loc dedicat teatrului şi actorilor. FNT 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/pasajul-universitatii-se-transforma-intr-un-loc-dedicat-teatrului-si-actorilor-fnt-2015/

Pasajul Universităţii din Bucureşti se transformă, începând de luni, într-un loc dedicat teatrului şi actorilor, cu prilejul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). Cea de-a 25-a ediţie FNT (23 octombrie – 1 noiembrie) are o ofertă culturală ce cuprinde 98 de reprezentaţii ale spectacolelor din program şi alte evenimente, precum expoziţii, conferinţe, dezbateri şi lansări de carte.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2015

Totodată, începând de luni, Pasajul Universităţii din Bucureşti se transformă, timp de două săptămâni, în Pasajul FNT – un loc de întâlnire şi de difuzare a celor mai importante informaţii legate de Festivalul Naţional de Teatru, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER), organizator al evenimentului.

Atmosfera din Pasajul FNT va fi una specială, determinată în primul rând de energia şi vibraţiile create de cele peste 250 de afişe ale spectacolelor de teatru prezentate pe parcursul ultimului sfert de veac în ediţiile FNT precedente.

Aceste mărturii ale drumului şi evoluţiei teatrului românesc sunt expuse în spaţiile pasajului sub genericul „Afişele Vremii, Vremea Teatrului”.

Li se adaugă afişele actualei ediţii, care panotează proximitatea punctului de informare FNT creat în centrul pasajului, precum şi filmul de fotografie semnat Mihaela Marin.

Acesta cuprinde o amplă selecţie de instantanee alese din spectacolele prezentate de-a lungul celor 25 de ani ai Festivalului FNT 2015Naţional de Teatru şi va rula pe ecranele amplasate în pasaj.

Centrul principalului loc de intersecţie pietonală din Bucureşti va fi dominat de Punctul Info FNT, dotat pentru a fi la zi cu toate informaţiile despre evenimentele din festival şi pentru a veni în întâmpinarea publicului cu detalii: spectacolele şi poveştile lor, distribuţii, harta locaţiilor, unde se găsesc bilete, preţul acestora, îndrumare pentru platforma online de achiziţionare a biletelor – mystage.ro -, dar şi pentru teatrele partenere care vând bilete la casele proprii; aici se găsesc fluturaşi de promovare a producţiilor invitate; de aici se pot procura gratis cele mai noi apariţii ale ziarului festivalului („Jurnalul FNT”), programul manifestărilor, informaţii-fluturaşi despre toate evenimentele conexe, afişe FNT şi altele.

Tot în Pasajul FNT se vor desfăşura zilnic, de la ora 17.00, întâlnirile informale cu artiştii festivalului.

În mijlocul tumultului cotidian, actorii şi regizorii spectacolelor din programul actualei ediţii nu vor lipsi de la la întâlnirea cu publicul: trecătorii vor avea ocazia să-i cunoască, să afle poveşti, să poarte dialoguri, să solicite autografe şi poate să cânte împreună cu artiştii sau să ia parte la mici fragmente din spectacole, organizate ad-hoc.

Vor fi iniţiate concursuri şi alte forme de participare interactivă, iar trecătorii se vor putea întâlni, în fiecare zi, între orele 16.30 – 18.30, cu cunoscuta artistă Margareta Pâslaru, prezentă pentru al doilea an consecutiv în Pasajul FNT, pentru a oferi autografe şi a prezenta CD-ul „Actorii Cântă”, menit să iniţieze donaţii care vor ajunge în conturile campaniei „Artiştii pentru artişti”, organizată de UNITER.

Pasajul FNT va fi deschis publicului până la încheierea Festivalului Naţional de Teatru, pe 1 noiembrie.

Foto: FNT 2015 – fnt.ro

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.