,,Peisajul din vis”, expoziție de pictură la Centrul Cultural Calderon
https://www.ziarulmetropolis.ro/peisajul-din-vis-expozitie-de-pictura-la-centrul-cultural-calderon/

 Joi, 7 august, ora 18.00, la Centrul Socio – Cultural ,,Jean – Louis Calderon” (str.  J. L. Calderon nr. 39),  va avea loc vernisajul expoziţiei de de pictură ,,Peisajul din vis”. Expoziţia îşi propune să prezinte într-o selecţie inedită peisaje reale sau virtuale care reflectă diferite etape de lucru şi stadii ale tinerei artistei Laura Lucia Mihalca.

Un articol de Judy Florescu|4 august 2014

Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada perioada 7 – 14 august, de luni până vineri între orele 08.00 – 20.00. Intrarea este liberă.

Proiectul expoziţional apare ca o necesitate a scenei cultural-artistice româneşti şi în special bucureştene, în condiţiile în care evenimentele dedicate artei peisagere devin din ce în ce mai puţine. Noutatea peisajelor Laurei Lucia Mihalca constă în legătura stabilă şi armonioasă dintre real, vizibil, palpabil şi virtual, personal, subiectiv, efemer. În acest cadru simbolic, omul rămâne o prezenţă sensibilă şi abia perceptibilă. În seria de peisaje prezentate, protagoniştii rămân elementele naturalului: elemente ale vegetalului, păduri şi munţi sau mări.

 Laura Lucia Mihalca: ,,Cred că pictura este o poezie a formelor aflate într-un dialog al culorilor. Îmi concentrez căutările la limita dintre real şi imaginar. Lucrările mele spun multe despre modul prin care văd şi înţeleg spaţiul, cadrele, peisajul. Nu găsesc motive pentru redarea naturii exact aşa cum este ea în lumea fizică, dar găsesc infinit mai multe pentru a crea legături sensibile între vis şi realitate. Şi asta şi pentru că visul este o altă realitate posibilă, la a cărei geografie putem contribui.”

Artist vizual emergent şi istoric de artă,  licenţiata Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Laura Lucia Mihalca s-a remarcat încă din anii facultăţii pentru expresivitatea lucrărilor sale şi pentru activitatea sa expoziţională intensă. Este unul din cei mai activi tineri curatori şi artişti vizuali contemporani, fiind implicată în proiecte de anvergură la nivel local şi naţional. A organizat o serie amplă de expoziţii colective şi personale în Bucureşti, în ţară şi în străinătate.

Lucrările sale se regăsesc în numeroase colecții particulare. A scris şi publicat mai multe articole de istoria artei şi a arhitecturii. A fondat revista de artă Art Ouţ, al cărui director şi redactor-şef este până în prezent.

 



04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.