Peter Greenaway doreste sa realizeze un film despre viata lui Constantin Brancusi
https://www.ziarulmetropolis.ro/peter-greenaway-doreste-sa-realizeze-un-film-despre-viata-lui-constantin-brancusi/

Renumitul regizor britanic Peter Greenaway are în vedere realizarea unui film despre viaţa lui Constantin Brâncuşi. Potrivit FilmNewEurope.com, filmul, aflat în stadiu de dezvoltare şi având deocamdată un titlu provizoriu – ‘Brâncuşi: De la Bucureşti la Paris’, ar urmări călătoria făcută de artistul în vârstă de 28 de ani în anul 1904, în mare parte pe […]

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2012

Renumitul regizor britanic Peter Greenaway are în vedere realizarea unui film despre viaţa lui Constantin Brâncuşi.

Potrivit FilmNewEurope.com, filmul, aflat în stadiu de dezvoltare şi având deocamdată un titlu provizoriu – ‘Brâncuşi: De la Bucureşti la Paris’, ar urmări călătoria făcută de artistul în vârstă de 28 de ani în anul 1904, în mare parte pe jos, plecând din România şi trecând prin Budapesta, Viena, Munchen, Zurich, Basel şi Langres, muncind ca zilier pentru a se putea întreţine.

Fără îndoială însă că Greenaway va fi mai puţin axat pe toate detaliile călătoriei şi mai mult pe modul în care Brâncuşi a ajuns să devină un modernist revoluţionar – rămânând însă fidel rădăcinilor sale tradiţionale româneşti -, notează ARTINFO.

Filmul lui Greenaway se află în primele stadii de producţie, iar până în prezent doar o singură companie, Abis Studio din România, este implicată în ceea ce ar urma să fie o coproducţie europeană.

‘Vestea cum că Peter Greenaway are în vedere posibilitatea filmării în România a apărut pe fondul Festivalului Internaţional de Film Experimental de la Bucureşti’, la care a fost prezent pentru a-şi lansa cel mai recent film – ‘Goltzius and the Pelican Company’.

Sursa: Agerpres

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.