PNL o propune pe Zoe Petre pentru Consiliul de conducere al ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/pnl-o-propune-pe-zoe-petre-pentru-consiliul-de-conducere-al-icr/

Profesorul universitar Zoe Petre, fost consilier prezidenţial în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, a fost propusă de grupul senatorial al PNL pentru funcţia de membru al Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român (ICR). Biroul permanent al Senatului a primit o serie de propuneri pentru posturile de membri ai Consiliului ICR şi a […]

Un articol de |2 octombrie 2012

Profesorul universitar Zoe Petre, fost consilier prezidenţial în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, a fost propusă de grupul senatorial al PNL pentru funcţia de membru al Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).

Biroul permanent al Senatului a primit o serie de propuneri pentru posturile de membri ai Consiliului ICR şi a decis, marţi, ca persoanele nominalizate să fie audiate de comisiile de cultură şi politică externă ale Camerei superioare a Parlamentului.

Potrivit vicepreşedintelui Senatului, Petru Filip, comisiile vor face audierile cel mai probabil săptămâna aceasta, pentru ca luni plenul Senatului să dea votul de numire în funcţie a membrilor Consiliului de conducere al ICR.

Din partea Grupului senatorial al PSD, pentru Consiliul ICR au fost propuşi Ştefan Mitroi, scriitor şi ziarist şi Octavian Mihail Sachelarie, director al Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” din Argeş.

Senatorii PDL i-au propus în conducerea ICR pe Adriana Popescu, director al Departamentului Strategii culturale, Comunicare şi PR la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” şi pe Vlad Păunescu, preşedinte şi director general al „Castel Film”.

UDMR l-a propus pe Demenyi Peter, iar UNPR pe Ruxandra Garofeanu.

Totodată, din Consiliul de conducere al ICR mai face parte şi Ionuţ Vulpescu, ce fusese propus de premierul Victor Ponta, conform unei decizii publicate pe 25 septembrie în Monitorul Oficial. Vulpescu este secretar executiv al PSD şi consilier al preşedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu.

Ministerului Educaţiei l-a propus pe Gigel Paraschiv să devină membru al Consiliului ICR.

Din partea uniunilor de creatori, pentru Consiliul de conducere al ICR au fost propuşi: Mihai Zamfir – propus de Uniunea Scriitorilor, Aura Corbeanu – Uniunea Teatrală din România, Viorica Curea – Uniunea Arhitecţilor din România, Cristiana Russu – Uniunea Artiştilor Plastici din România, Laurenţiu Damian- Uniunea Cineaştilor din România, Ulpiu Vlad – Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Grigore Arsene – Asociaţia Editorilor din România şi Ştefan Gheorghiu – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Conducerea ICR va fi completată cu nominalizările Preşedinţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii, Academiei Române.

Preşedintele Institutului Cultural Român este fostul ministru de Externe, Andrei Marga, care a fost validat de plenul Senatului, pe 11 septembrie, fără să mai fi fost audiat în comisiile de specialitate.

În altă şedinţă, din 18 septembrie, plenul Senatului i-a validat pe Horia-Răzvan Gârbea şi pe Vladimir Simon pentru ocuparea celor două funcţii de vicepreşedinte al ICR.

Gârbea fusese propus de PSD, iar Simon de PDL.

 

Sursa: Agerpres

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]