Povestea marelui violonist Paganini, pe scena Teatrului Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-marelui-violonist-paganini-pe-scena-teatrului-metropolis/

Teatrul Metropolis vă aşteaptă sâmbătă, 19 decembrie, şi duminică, 20 decembrie, de la orele 16:00 şi 20:00, la spectacolul PAGANINI, în regia lui Mick Davis. Un spectacol fascinant despre viaţa marelui muzician italian Niccolò Paganini care include episodul tensionat dintre celebrul violonist şi biserica de rit catolic.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2015

Paganini, pe scena Teatrului Metropolis – Povestea spune că, în Italia, datorită succesului, circula legenda că marele violonist şi-a vândut sufletul diavolului spre a dobândi aur şi glorie eternă, fiind declarat eretic.

Niccolò Paganini a fost o minune a timpului său, un geniu neegalat până astăzi, care a scos din vioara Guarneri tot ce era mai suav ca sunet, uimind o lume întreagă.

Un spectacol dedicat memoriei marelui violinist, marcând astfel cei 175 de ani de la trecerea în nefiinţă a artistului.

Despre Mick Davis

Regizorul Mick Davis s-a născut la 1 august 1961 la Glasgow, Scoția. A lucrat ca antrenor de fitness al echipei de fotbal Celtic. Acolo l-a cunoscut pe Rod Stewart, suporter împătimit al echipei Celtic. Prietenia cu marele cântăreț a marcat începutul carierei lui Mick Davis în cinematografie.

Mutat la Los Angeles, Davis se afirmă ca scenarist al filmelor „Războiul Vampirilor” (Vampire War – 1996), „Dragoste la Paris” (Love in Paris – 1997), „Meciul” (The Match – 1999), „Invizibil” (The Invisible – 2007). În 1999, Davis își face debutul ca regizor cu filmul „Meciul”, o comedie romantică filmată în Scoția.

Amedeo Modigliani

În 2004, Mick Davis regizează filmul „Modigliani”, o biografie a pictorului italian Amedeo Modigliani.  Filmul a fost realizat la studiourile din Buftea, iar distribuția include alături de Andy Garcia mai mulți actori români printre care Mihai Gruia Sandu, George Ivașcu, Lia Bugnar.

Niccolo Paganini

După 10 ani, Mick Davis revine la București pentru a spune povestea unui alt artist emblematic, Niccolo Paganini, de data aceasta pe scena Teatrului Metropolis.

Fascinat încă din copilărie de violonistul numit „muzicianul diavolului”, pe care îl vedea ca pe un fel de star rock, un Mick Jagger sau Jim Morrison al vremii sale, Davis scrie un scenariu despre viața lui Paganini.

Mick Davis montează la Metropolis acest scenariu considerat de Martin Scorsese unul dintre cele mai bune din cele pe care el le-a citit la Hollywood.

Paganini – INFO

Din distribuție:

Niccolo Paganini Tudor Aaron ISTODOR
Episcopul Janin Gelu NITU
Satan Mihai Gruia SANDU
Eleonora Quilici Adelaida PERJOIU
Napoleon Bonaparte Claudiu BLEONȚ
Elise Bonaparte Elvira DEATCU
Teresa Paganini Ana CIONTEA
Antonio Paganini Petrișor STAN

Un spectacol de MICK DAVIS

Regizor secund Alexandru Nagy
Scenografie & Light Design: DRAGOȘ BUHAGIAR
Decor Vanda Maria Sturdza
Asistent Decor Lucia LECA
Costume Andrada CHIRIAC
Asistent Costume Luiza ENESCU
Coregrafie Lelia MARCU-VLADU
Coloana Sonora Andrei PETRE-TATU
Traducere Adelaida PERJOIU
Machiaj Ioana ANGELESCU
Coloana sonoră: ALEXANDRU TOMESCU

IMG_2184 IMG_2263 IMG_2438

FOTO: Povestea marelui violonist Paganini – Mihai Georgiadi

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.