Povestea merge mai departe, în pod
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-merge-mai-departe-in-pod/

Despre Cătălin Naum s-a scris şi s-a vorbit foarte mult. Mulţi spun că avea atributele unui regizor de geniu. Cu toate acestea, obişnuia să spună: „Eu nu sunt regizor”. Şi asta pentru că, înainte de toate, el a fost profesor, pedagog.

Un articol de Georgiana Ene|1 aprilie 2014

 

Sute de actori au trecut prin mâinile lui. Unii l-au înţeles, alţii nu, unii l-au iubit, alţii nu şi-au dat timp să o facă, însă el i-a primit pe toţi în casa lui, Podul: „Aici intră cine vrea, rămâne cine poate.”

În 2013, la aproape 40 de zile de la moartea acestuia, actorii vechi şi noi din Pod au hotărât să aducă un tribut mentorului lor, prin punerea în scenă a piesei „Ştefan-Vodă” după Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Anul acesta, pe 1 aprilie Cătălin Naum ar fi împlinit 75 de ani. În această zi admiratorii şi spectatorii săi sunt aşteptaţi la Teatrul Studenţesc Podul, unde va avea loc spectacolul „Ştefan-Vodă”.

Renăscut din dragoste pentru profesorul lor, „Ştefan-Vodă” reuneşte podari mai vechi, care au avut şansa de a lucra alături de Cătălin Naum, dar şi mai noi, care nu l-au cunoscut. Dorinţa a fost de a reda cât mai fidel spiritul unui spectacol pe care Cătălin Naum l-a pus în scenă de mai multe ori de-a lungul timpului, cu generaţii diferite de actori.

stefan voda 3

Printre cei care au jucat în „Ştefan-Vodă” se află şi Gheorghe Visu, Ana-Ioana Macaria, Brânduşa Mircea, Mihai Gruia Sandu, Mihai Călin, Anca Herţea, Gabriel Spahiu, Ionuţ Corpaci, ei fiind şi cei care au coordonat lucrul cu mai tinerii actori.

Intrarea la spectacol este liberă.

Cătălin Naum (1 aprilie 1939 – 9 mai 2013) a fost un pedagog şi om de teatru care a format generaţii întregi de actori, printre care se află nume importante ale teatrului sau ale filmului românesc. Este mentorul Teatrului Studenţesc Podul, la conducerea căruia s-a aflat începând cu anul 1970, încă de la începuturile acestui teatru.

INFO

„Ştefan-Vodă”, după Barbu Ştefanescu Delavrancea

Marţi, 1 aprilie 2014, ora 20:00
Teatrul Studenţesc Podul, Calea Plevnei 61, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Scenariu: Cătălin Naum şi Dorel Şandor
Muzică: Iosif Herţea

Distribuţia şi anul venirii în Pod:
Andrei Sever Bârzan – noiembrie 2004
Raluca Caragioiu – noiembrie 2003
Alexandru Emilian Chifu – noiembrie 2013
Eduard Cîrlan – octombrie 2005
Marius Costache – martie 2002
Bogdan Costea – martie 2005
Gabriel Costin – ianuarie 2005
Valentin Florea – noiembrie 2007
Alexandru Mike Gheorghiu – septembrie 1993
Mădălina Ignat – aprilie 2008
Marius Mihai – aprilie 2011
Oana Maria Paraschivu – octombrie 2012
Diana Sar – octombrie 2013
Alexandru Sinca – iulie 2005
Andreea R Şuilea – iulie 2013
Lulu Raluca Trăsnea – noiembrie 2013
Alexandra Tucu – noiembrie 2012
Ioana Vlădescu – noiembrie 2013
Gabriel Zaharia – octombrie 2008

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.