Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri la Galeria Galateca
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-in-imagini-benzi-desenate-comicsuri-la-galeria-galateca/

O expoziţie cu tema „Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri” va fi găzduită, din 7 decembrie până în 17 februarie, de Galeria Galateca, situată la parterul Bibliotecii Centrale Universitare.   Potrivit sursei citate, 14 artişti reprezentativi îşi vor expune lucrările, unele dintre ele prezentate pentru prima dată publicului, ce acoperă o perioadă de 90 de […]

Un articol de Andrada Văsii|7 decembrie 2012

O expoziţie cu tema „Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri” va fi găzduită, din 7 decembrie până în 17 februarie, de Galeria Galateca, situată la parterul Bibliotecii Centrale Universitare.

 

Potrivit sursei citate, 14 artişti reprezentativi îşi vor expune lucrările, unele dintre ele prezentate pentru prima dată publicului, ce acoperă o perioadă de 90 de ani de evoluţie a benzii desenate.

Acestea poartă semnăturile lui Ary Murnu, Burschi Gruder, Puiu Manu, Livia Rusz, Matty Aslan, Radu Duldurescu, Sandu Florea, Ioan Mihaescu, Mircea Arapu, Valentin Tanase, Tudor Popa, Alexandru Ciubotariu, Matei Branea şi Cristian Dârstar.

O aplicaţie pentru iPAD creată pentru Galateca va permite vizualizarea unor noi episoade semnate de autorii expuşi şi completarea expoziţiei cu multe informaţii şi imagini.

Expuse în regim de muzeu, benzile desenate alese de curator au inspirat o colecţie de obiecte, de la agende şi afişe, la cărţi poştale sau bijuterii în stil BD.

Pe durata expoziţiei Galateca a pregătit lansări de proiecte editoriale BD, ateliere de creaţie şi evenimente de celebrare a designului de obiect.

 

 

Sursa: Agerpres

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).