Prima fotografie cu Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt în „Once Upon a Time in Hollywood”
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-fotografie-cu-leonardo-dicaprio-si-brad-pitt-in-once-upon-a-time-in-hollywood/

Leonardo DiCaprio a publicat pe Instagram prima fotografie alături de Brad Pitt pe platourile de filmare de la „Once Upon a Time in Hollywood”, noul film al lui Quentin Tarantino

Un articol de Petre Ivan|28 iunie 2018

DiCaprio îl joacă pe fostul star TV Rick Dalton, în timp ce Pitt îl portretizează pe Cliff Booth, amicul apropiat al lui Rick Dalton şi dublura sa în cascadorii, iar amândoi se străduiesc să reuşească la Hollywood, potrivit Variety.

Regizorul Quentin Tarantino a descris filmul ca având loc în „Los Angeles al anului 1969, în culmea epocii hippie a Hollywood-ului”.

Distribuţia filmului îl mai cuprinde pe Al Pacino, în rolul agentului lui Dalton, și pe Margot Robbie, cea care o întruchipează pe vecina lui Dalton, actriţa Sharon Tate.

În film mai joacă Burt Reynolds, Timothy Olyphant, Damian Lewis, Luke Perry, Emile Hirsch, Dakota Fanning, Clifton Collins, Keith Jefferson sau Nicholas Hammond.

„Once Upon a Time in Hollywood” va fi cel de-al nouălea film semnat de Tarantino, care mai a lucrat înainte cu Brad Pitt la „Inglourious Basterds”, iar cu Leonardo DiCaprio la „Django Unchained”.

„Once Upon a Time in Hollywood” va fi lansat pe 9 august 2019, când se împlinesc 50 de ani de când adepţii lui Manson* au comis crimele din LaBianca.

++++++++++++++++++

* În anii 1960, Charles Manson a înfiinţat un cult religios, alcătuit din evadaţi şi eretici, denumit ”Manson Family”. În vara anului 1969, el le-a cerut celor mai tinere dintre admiratoarele sale să ucidă şapte persoane. Procurorii americani au spus că acele crime au fost comise în cadrul unui plan mai amplu, ce viza declanşarea unui ”război rasial” în Statele Unite.

Mai mulţi membri ai cultului au înjunghiat-o mortal, cu 16 lovituri de cuţit, pe actriţa Sharon Tate, în dimineaţa zilei de 9 august 1969. Sharon Tate, însărcinată în opt luni şi jumătate, era soţia regizorului Roman Polanski. Adepţii cultului au ucis în acea dimineaţă alte patru persoane – prin înjunghiere sau împuşcare – în reşedinţa actriţei Sharon Tate.

În noaptea următoare, grupul condus de Manson a pătruns în reşedinţa soţilor Leno şi Rosemary LaBianca, patronii unui lanţ de băcănii, i-au înjunghiat mortal pe cei doi şi au folosit sângele victimelor pentru a scrie pe pereţii casei şi pe uşa frigiderului mesaje precum ”Rise” (”Ridică-te”), ”Death to Pigs” (”Moarte porcilor”) şi ”Healter Skelter” – un mesaj conţinând o greşeală de ortografie, ce face referire la cântecul ”Helter Skelter” al trupei The Beatles.

După ce a fost prins, Charles Manson a primit pedeapsa cu moartea, însă nu a fost executat, deoarece sentinţa i-a fost comutată în închisoare pe viaţă, după ce Curtea Supremă din California a declarat că pedeapsa capitală nu este constituţională în acest stat american.

Foto: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, „Once Upon a Time in Hollywood” – Instagram

07
/12
/15

Lungmetrajul "Brâncuşi din eternitate", de Adrian Popovici, cu Claudiu Bleonţ, Vlad Rădescu, Alexandru Potocean, Iulia Verdeş, Andra Negulescu şi Ioan Andrei Ionescu, va fi prezentat criticilor de film şi membrilor British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), la New York şi la Londra.

06
/12
/15

Regizorul Ron Howard („O minte sclipitoare”) aduce, din 4 decembrie, pe marile ecrane aventura „În inima mării”, o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

05
/12
/15

Deşi, cu acest ultim film al francizei (“Jocurile Foamei: Revolta – partea 2”) se închide cercul celor trei ani în care Jennifer Lawrence a intrat în pielea lui Katniss Everdeen, gaiţa zeflemitoare rămâne un model de stil şi look pe care nu îl vom uita prea curând.

03
/12
/15

„Moromeţii” poate fi privit ca o apariţie de necrezut: este un film lansat spre sfârşitul perioadei comuniste, când, la fel ca întreaga atmosferă din ţară, peisajul cinematografic devenea tot mai puţin respirabil din cauza cenzurii şi a ideologiei partidului unic.

03
/12
/15

Festivalul anual "Making Waves: New Romanian Cinema" de la New York, ajuns la cea de-a zecea ediție, este considerat de New York Times drept una dintre "comorile anuale" ale circuitului cinematografic newyorkez și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în două centre culturale importante: Film Society of Lincoln Center (2-7 decembrie) și respectiv Jacob Burns Film Center (3-8 decembrie).

29
/11
/15

„Alături de filme de festival, MUBI înseamnă și filme cult și clasice, așa că o bună parte din catalog conține nume sonore din istoria cinematografiei”, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ioana Diaconu, reprezentanta pentru România a MUBI, platformă internaţională de filme.

27
/11
/15

Chiamatemi Francesco (Spuneți-mi Francisc) prezintă drumul pe care l-a parcurs fiul unor imigranți italieni din Argentina pentru a deveni șeful Bisericii Catolice. Filmul va fi lansat în cinematografele italiene la 3 decembrie.

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".