Primul spectacol pentru adolescenţi, la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/primul-spectacol-pentru-adolescenti-la-teatrul-excelsior/

Marţi, 14 mai, de la ora 19.00, Teatrul Excelsior reia spectacolul „4 Dansuri“ – primul proiect dedicat adolescenţilor. Textul rafinat, o metaforă a adolescenţei văzută în patru ritmuri – tango, bolero, rock and roll şi vals – este scris de unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi spanioli contemporani, Albert Espinosa.

Un articol de |12 mai 2013

Marți, 14 mai, de la ora 19.00, Teatrul Excelsior reia spectacolul „4 Dansuri“ – primul proiect dedicat adolescenților. Textul rafinat, o metaforă a adolescenței văzută în patru ritmuri – tango, bolero, rock and roll și vals – este scris de unul dintre cei mai apreciați dramaturgi spanioli contemporani, Albert Espinosa

În acest spectacol nu există roluri secundare. Pe planul doi, trei… sunt doar adulţii /părinți care nu mai țin de mult pasul cu dansurile copiilor, care au devenit brusc adolescenți în derivă, căutând cu disperare un rost, un sens.

Într-o lume ocupatăde adulți, suficientă, scrobită cu toate prejudecățile, așezată în falsitate și indiferență, adolescenții nu au niciun loc. Sunt în Țara Nimănui. Dați afară de peste tot, împinși la margine, ei caută cu înfrigurare o soluție de salvare. În timp ce adulții sunt orbi și surzi, adolescenții își caută identitatea.

Patricia, singurul personaj feminin, sora „ciudată“ este interpretată de Annemary Ziegler, Baysitter-ul de Ion Bechet, Fratele Patriciei de Tudor Pârvu, Deșiratul de Marian Rădulescu și Vânjosul de Robert Robert Emanuel.

Piesa „4 Dansuri“ a fost scrisă de Albert Espinosa în 2003 și s-a jucat până acum cu mare succes în Spania, Germania (la Dusseldorf și Essen), în Mexic (Guadalajara), Venezuela (Caracas) și acum, pentru prima oară în România, la Teatrul Excelsior din București.

„4 Dansuri“, în regia Adrianei Zaharia, este  unul dintre ultimele proiecte care poartă girul maestrului Ion Lucian, fondatorul Teatrului Excelsior.

Biletele se pot comanda la telefon 021 315 97 36 (de marţi până vineri, orele 10.00-17.00). Costul unui bilet pentru grupurile de elevi este de 16,2 lei.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.