Puterea binelui, o călătorie prin lume fără bani
https://www.ziarulmetropolis.ro/puterea-binelui-o-calatorie-prin-lume-fara-bani/

Din 5 iulie, în fiecare duminică, de la 14.45, TVR 1 difuzează serialul Puterea binelui: un bărbat renunţă la viaţa pe care o trăia şi călătoreşte prin lume aproape fără bani, contând pe bunătatea semenilor.

Un articol de Petre Ivan|3 iulie 2015

Printre noutăţile grilei de vară a TVR 1 se numără şi serialul de călătorie Puterea binelui (Kindness Diaries), o producţie Marea Britanie 2015, realizată de Leon Logothetis.

Duminica, de la ora 14.45, telespectatorii TVR 1 pot urmări, în 13 episoade, călătoriile lui Leon Logothetis prin lumea întreagă.

Leon descoperă şi vrea să ne convingă prin acest serial că bunătatea încă există în lume. Ca mulţumire pentru actele lor altruiste, Leon îi răsplăteşte pe toţi cei care l-au ajutat cu un dar care le va schimba viaţa.

Primul episod este programat duminică, 5 iulie, de la 14.45, la TVR 1.

Autor al cărţii cu acelaşi titlu: Kindness Diaries, care a şi inspirat serialul, protagonistul Leon Logothetis şi-a început cariera în Londra, ca broker, dar, după o perioadă, a ştiut că a venit timpul să-şi urmeze lumina din interior. De fapt, a fost mai mult decât atât: devenise extrem de deprimat. A înţeles însă că trebuie să facă ceva şi să-şi schimbe modul de viaţă.

Ceea ce s-a şi întâmplat: în prezent este un aventurier planetar, speaker motivaţional şi filantrop. A renunţat la imaginea lui de corporatist de succes pentru o viaţă petrecută pe drum, în călătorii.

Rebelul din tine îţi spune că viaţa ta e a ta. Şi că orice visezi poate fi posibil. Orice. Şi că acea combustie pentru Puterea bineluipotenţialul tău ascuns stă în bunătate şi căutarea asiduă a puterii de interconectare a oamenilor. Neapărat cu zâmbetul pe buze şi cu un sprint potrivit al pasului. – Leon Logothetis

Vom afla din serial cum prietenii şi familia l-au considerat nebun să-şi arunce toată viaţa în aer şi să plece în lumea largă pentru a-şi urma visul.

În prima lui călătorie a traversat America – de la New York la Hollywood – cu numai 5 dolari pe zi, dar relaţionând cu lumea. Şi tot aici, cum a fost învăţat de un homeless din Pittsburg că bogăţia nu se regăseşte în portofel, ci în inima fiecăruia.

Foto: Puterea binelui – tvr.ro

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.