Radio România Cultural oferă copiilor de-acasă cele mai frumoase povești ale unei lumi sănătoase
https://www.ziarulmetropolis.ro/radio-rom%c3%a2nia-cultural-ofer%c4%83-copiilor-de-acas%c4%83-cele-mai-frumoase-pove%c8%99ti-ale-unei-lumi-s%c4%83n%c4%83toase/

Radio România Cultural îşi adaptează programul pentru copiii nevoiţi să petreacă timpul în casă.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2020

Având în vedere măsurile luate de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus și ținând cont de faptul că școlile sunt închise, Radio România Cultural își adaptează, începând de miercuri, 18 martie, și până la încheierea stării de urgență, conținutul dedicat copiilor și persoanelor care petrec mult timp acasă.

Radio România Cultural renunță la o serie de emisiuni și le înlocuiește cu programe speciale pentru a veni în sprijinul tuturor celor care zilele acestea sunt nevoiți să rămână la domiciliu.

Astfel, în fiecare zi, de la ora 12,00, copiii și părinții lor pot asculta, pe toate frecvențele naționale ale Radio România Cultural, cele mai frumoase povești de teatru radiofonic, multe dintre acestea fiind adaptări ale unor opere aflate în manualele școlare.

De asemenea, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, copiii pot asculta oricând doresc producții dedicate ale Teatrului Național Radiofonic.

Aventura cu un hobbit – J.R.R.Tolkien, Albă ca zăpada și cei șapte pitici – Frații Grimm, Aventurile lui Pinocchio, de Carlo Collodi și Alice în țara minunilor,  de Lewis Caroll sunt poveștile care pot fi deja ascultate pe site-ul Radio România Cultural.

Copiii care deja au început teleșcoala pot afla noutăți despre posibilitățile de învățare și petrecere a timpului liber și din seria de emisiuni iClasă, difuzată zilnic pe frecvențele Radio România Cultural, de la ora 14,00.

15
/01
/16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie și muzica intitulat Eminescu — om, geniu și sfânt. Recitalul va fi susținut de către doi mari artiști ai scenei românești, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu - Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.

11
/01
/16

„România în 7 gesturi”, cea mai recentă carte de Radu Paraschivescu (Editura Humanitas, 2015), este o culegere necesară, care reușește să pună un diagnostic exact, deci sever, stării de fapt a națiunii în trecerea de la vechiul regim la debandada care s-a prelungit până astăzi.

11
/01
/16

“Al nostru, Eminescu…”, un spectacol actual, viu, un spectacol din care nu lipsesc accentele de umor fin, aerul spontan şi…muzica bine temperată, va fi pus în scenă, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la porţile Bucureştiului, în Sala Scoarţelor.

11
/01
/16

În epoca vitezei şi a sintezei, când valorile se fac, se desfac şi se refac aproape în fiecare zi, cărţile formatoare rămân aceleaşi. Care sunt  cele mai importante cărţi pe care trebuie să le citeşti într-o viaţă, conform „Canonului occidental” al lui Harold Bloom.