Radu Beligan le face un mare cadou spectatorilor, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-le-face-un-mare-cadou-spectatorilor-la-teatrul-metropolis/

Deoarece cererea de bilete este foarte mare, Teatrul Metropolis a decis să renunţe la sistemul de rezervări telefonice pentru „Lecţia de violoncel“, acordând prioritate la cumpărare doar spectatorilor care achiziţionează bilete online, cu cardul, sau direct de la casa de bilete.

Un articol de Ziarul Metropolis|2 martie 2014

Deoarece cererea de bilete este foarte mare, Teatrul Metropolis a decis ca de la următoarele reprogramări să renunţe la sistemul de rezervări telefonice pentru „Lecţia de violoncel“, acordând prioritate la cumpărare doar spectatorilor care achiziţionează bilete online, cu cardul, sau direct de la casa de bilete de pe strada Mihai Eminescu nr. 89. Aşadar, dacă vreţi să cumpăraţi bilete la acest spectacol, o puteţi face direct de la casa de bilete de la Teatrul Metropolis sau de pe site-ul www.teatrulmetropolis.ro. Nu vor mai putea fi făcute rezervări telefonice la „Lecţia de violoncel“!

Pentru că interesul pentru spectacolele Teatrului Metropolis este imens, directorul George Ivaşcu a decis să programeze în regim de cinematograf multe dintre producţiile instituţiei de pe Strada Mihai Eminescu nr. 89. Nu de puţine ori, spectacole precum „Gaiţele“, „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“, „Tartuffe sau Impostorul“ sau „Tarelkin“ s-au jucat de două ori în aceeaşi zi sau chiar de trei ori, cu casa închisă, aşa cum se întâmplă la cinema. „Lecţia de violoncel“ este primul spectacol din această serie, unde nu se vor mai putea face rezervări telefonice.

Sesizând dorinţa spectatorilor, şi Radu Beligan va intra în „jocul“ cerut de public şi va urca pe scenă de două ori într-o singură zi, în trei zile diferite, în „Lecţia de violoncel“, la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Maestrul a luat această decizie pentru a întâmpina cererea foarte mare de bilete la spectacolul regizat de Felix Alexa.

Interesul spectatorilor pentru „Lecţia de violoncel“ este inepuizabil. Dovadă stă şi faptul că biletele se epuizează aproape instantaneu, indiferent de numărul reprezentaţiilor programate. Radu Beligan va juca, aşadar, de două ori într-o zi, sâmbătă, 8 martie, de la ora 11.00 şi de la ora 16.00, duminică, 9 martie, de la ora 11.00 şi de la ora 16.00, luni, 10 martie, de la ora 17.00 şi de la ora 20.00 şi marţi, 11 martie, ora 19.00. Toate reprezentaţiile vor avea loc cu casa închisă.

Alături de el, în spectacolul după piesa Monei Radu urcă pe scenă actorii Marius Manole, Lamia Beligan, Tania Popa/Rodica Ionescu.

Lectia de violoncel

Radu Beligan şi Lamia Beligan, în spectacolul „Lecţia de violoncel“, de la Teatrul Metropolis

„Suntem foarte fericiţi că maestrul Radu Beligan a acceptat să joace de două ori într-o singură zi, pe scena Teatrului Metropolis. Atent la dorinţele spectatorilor care vor să-l vadă în «Lecţia de violoncel», maestrul a decis să ofere acest mare dar, pe care numai un actor care îşi iubeşte publicul îl poate face.

La 95 de ani, Radu Beligan are vitalitate şi înţelepciune. Vitalitate, pentru că nu e deloc uşor să duci un rol principal, timp de două ore, de două ori în aceeaşi zi. Înţelepciune, pentru că maestrul nu vrea să audă că spectatorii ar fi nefericiţi. Îi mulţumim din suflet pentru asta!“, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, pentru Ziarul Metropolis.

Citiţi şi: Lectia de violoncel, lecţia de teatru a lui Radu Beligan

Foto: Teatrul Metropolis

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.