Revista Amfiteatru și Biblioteca de Arte vă așteaptă la Ceainăria Bernschutz&Co
https://www.ziarulmetropolis.ro/revista-amfiteatru-si-biblioteca-de-arte-va-asteapta-la-ceainaria-bernschutzco/

Revista Amfiteatru şi volumele „Viaţa mea” de Isadora Duncan şi „Opere” de Georg Büchner, le găsiţi începând din această lună la Ceainăria Bernschutz&Co, din str. Eremia Grigorescu nr. 5, lângă Piaţa Romană, la un pas de Grădina Icoanei.

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2020

La o ceașcă de ceai, într-un loc desprins din timp, savurați povestea vieții Isadorei Duncan și opera lui Büchner, dramaturgul care n-a apucat să scrie decât trei piese, pentru că, la 23 de ani, s-a stins, lăsând unul dintre texte neterminat… un text care avea să devină celebru. „Woyzeck”.

Ambele volume le găsiți aici, la prețul de 25 de lei.

Revista Amfiteatru, ajunsă deja la Numărul 6, o găsiți, de asemenea la Ceainăria Bernschutz&Co. În paginile ei descoperiți, pe lângă cronici de specialitate, care să vă ghideze în peisajul teatral al României anului 2020, și interviuri cu diverși creatori – actori, regizori, scenografi, precum și povești de ieri de azi cu personalități și spectacole de legendă.

În Numărul 6, proaspăt venit din tipar, puteți citi un interviu amplu cu regizorul Alexandru Mâzgăreanu, un dialog cu Radu Boruzescu, celebrul scenograf al lui Lucian Pintilie, care a emigrat din România comunistă și a lucrat pe cele mai mari scene ale lumii, puteți arunca un ochi în intimitatea creatorului de modă Christian Dior și puteți călători prin toată țara să vedeți ce se mai montează pe scenele diverselor teatre. Prețul unui exemplar este 3 lei.

Proiecte al Centrului Cultural LUMINA, atât Revista Amfiteatru, cât și Biblioteca de Arte, din care fac parte cele două cărți, își propun să umple un gol în spațiul cultural autohton.

Volumul „Opere” de Georg Büchner deschide Seria Thalia. O nouă ediție în limba română a textelor dramatice ale scriitorului german este disponibilă acum, la mai bine de 50 de ani de la precedenta. Atât de diferite între ele, „Moartea lui Danton”, „Leonce și Lena” și „Woyzeck” alcătuiesc o ediție așa cum merita acest „revoluționar fragil”, cum îl numește Victor Scoradeț, autorul traducerii, pe autorul german într-o prefață care pune în lumină câteva ciudățenii din destinul scriitorului care a încetat din viață la 23 de ani, moment la care „presa a deplâns dispariția unui viitor mare savant”.

Volumul „Viața mea” de Isadora Duncaninaugurează Seria Amfiteatru, invitându-i pe cititori în lumea magică a uneia dintre cele mai mari dansatoare a lumii. Să ne-o închipuim, așadar, pe Isadora, la celebrul Hotel Negresco de la Nisa stând în pat într-o după-amiază de vară și scriind ultimele cuvinte dintr-o lungă confesiune. La foarte scurt timp după ce a încheiat-o, avea să moară strangulată cu propria eșarfă pe Promenade des Anglais…

Vă așteptăm, așadar, la Ceainăria Bernschutz&Co, să descoperiți aceste volume apărute în condiții grafice excepționale!

23
/02
/15

"Birdman", de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. Filmul a avut nouă nominalizări şi a mai fost premiat pentru "cea mai bună imagine", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună regie".

21
/02
/15

Începe Cinema-edu, ediția a cincea. În perioada februarie-iunie, liceenii sunt invitați să participe gratuit la cel mai mare proiect de educație cinematografică și socială din Romania. Până acum, peste 50 de licee din țară s-au înscris în proiect.

21
/02
/15

Sâmbătă, 28 februarie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul ,,We must believe in spring”, susținut de Mircea Tiberian Ensemble, împreună cu Nadia Trohin, o tânǎrǎ artistă cu o evoluţie spectaculoasă pe scena românească a jazzului din ultimii ani, și experimentatul saxofonist Cristian Soleanu.

21
/02
/15

În luna Martie, Fundația Calea Victoriei oferă mărțișoare culturale. Doamnele și domnișoarele sunt invitate să aleagă dintre cursurile de „Stil vestimentar feminin”, „Machiaj”, „Pictură”, „Poveștile cuplurilor celebre” și „Ateliere de dezvoltare personală”.