„Richard II” deschide Festivalul Internațional Shakespeare
https://www.ziarulmetropolis.ro/richard-ii-deschide-festivalul-international-shakespeare/

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Teatru de la Craiova (14-23 aprilie) se deschide, astăzi, cu spectacolul „Richard II” in interpretarea trupei Teatrului Saitama din Japonia sub conducerea regizorului Yukio Ninagawa.

Un articol de Petre Ivan|14 aprilie 2016

Teatrul Saitama din Tokyo, aflat în premieră în România,  prezintă o interpretare memorabilă a piesei „Richard II”, în viziunea celebrului Yukio Ninagawa, spectacol la prezentarea căruia participă aproximativ 90 de persoane.

Pentru că spectacolul a fost conceput spre a se juca  cât mai aproape de public, s-a renunțat la locurile din sală și s-au construit gradene pe scenă.Shakespeare

Publicul craiovean care nu va avea acces în sală va putea urmări spectacolul pe un ecran montat în Piața „William Shakespeare“.

Festivalul de teatru Shakespeare de la Craiova este considerat de catre specialisti drept unul dintre cele mai importante din intreaga lume.

Timp de zece zile spiritul si povestile nemuritoare ale lui Shakespeare vor fi prezentate publicului din Romania prin intermediul a 46  de evenimente culturale si spectacole in interpretarea unor artisti si companii teatrale din 15 tari de pe patru continente.

Festivalul este unul special pentru cultura mondială, înscriindu-se printre cele mai importante, în întreaga lume având loc manifestări dedicate marcării împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Spectacole vor fi jucate la Craiova, București, Rm. Vâlcea și Dr. Tr. Severin.

România va fi prezentă în Festival prin spectacolele „Julius Caesar” de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, „Romeo și Julieta” realizat la Craiova, „Regele Lear”, de la Teatrul de Stat Oradea, „Furtuna”, de la Teatrul de Păpuşi Gong din Sibiu şi “Folia, Shakespeare & Co”, realizat de „Gigi Căciuleanu Dance Company” la Teatrul Metropolis din Bucureşti, în regia şi coregrafia lui Gigi Căciuleanu.

Foto: Festivalul Internațional Shakespeare – tncms.ro

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.