Romeo si Julieta, cu Eugen Cristea – premiera Teatrului Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/romeo-si-julieta-cu-eugen-cristea-premiera-teatrul-masca/

Teatrul Masca vă invită vineri, 7 martie, ora 19.00 la avanpremiera spectacolului “Romeo si Julieta”, de W. Shakespeare, spectacol care face parte din proiectul “Shakespeare şi gesturile sale” demarat în 2010.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2014

Teatrul Masca vă invită vineri, 7 martie, de la ora 19.00, la avanpremiera spectacolului “Romeo si Julieta”, de W. Shakespeare, spectacol care face parte din proiectul “Shakespeare și gesturile sale” demarat în 2010.

Povestea celor două familii importante ale Veronei – Capulet și Montague va fi spusă în stilul caracteristic Teatrului Masca – doar prin gesturi, fără cuvinte. Jocul de excepție al actorilor reușește să surprindă în toată grozavia ei drama iubirii neîmplinite.

„Nu cred că ar putea fi un moment mai bun decât acesta pentru a monta Romeo şi Julieta. De ce? Pentru că iubirea în forma ei cea mai pură, mai dezinteresată, mai frumoasă, mai limpede este sortită morţii într-o lume grotesca, vulgară, primitivă, a intereselor meschine, a lipsei de valoare, a murdăriei fizice şi morale.

Trăim într-o astfel de lume? Cu sigurantă. Am putea să o schimbăm? Firesc. Putem? Nu sunt foarte convins. Şi atunci? Măcar să vorbim despre lucrurile astea, atât cât mai putem, atât cât ni se mai permite, atât cât suntem în stare să o facem. Să vorbim adică despre frumuseţe şi iubire ca despre o speranţă care încă nu a murit!”, declară Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Romeo si Julieta

Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Invitat special va fi Eugen Cristea, care va interpreta rolul lordului Capulet.

Premiera spectacolului Romeo si Julietava avea loc sâmbătă, 8 martie, ora 19.00.

Foto cu Romeo si Julieta şi Mihai Mălaimare – Teatrul Masca

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.