RUN/ SĂ FUGIM! O nouă producție HBO disponibilă pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/run-sa-fugim-o-noua-productie-hbo-disponibila-pe-hbo-go/

Produs de Phoebe Waller-Bridge, Vicky Jones, Kate Dennis, serialul este o comedie thriller ce prezintă povestea unei femei a cărei viaţă este dată peste cap când primeşte un mesaj de la iubitul ei din facultate care îi propune să renunţe la viaţa ei actuală şi să se întâlnească cu el în New York.

Un articol de Liliana Matei|22 aprilie 2020

Un nou episod din cele 8 ale serialului este disponibil în fiecare luni pe HBO GO și e difuzat la HBO de la ora 21:30.

Scris și produs de Vicky Jones, noul serial HBO de comedie Run/Să fugim! prezintă povestea lui Ruby a cărei viață banală este dată complet peste cap după ce primește un mesaj de la iubitul ei din facultate, Billy, care îi propune să renunțe la tot și să se întâlnească cu el în New York.

Cu Merritt Wever și Domhnall Gleeson în rolurile principale, serialul este un thriller romantic de comedie despre o femeie, Ruby Richardson, care întoarce spatele vieții ei obișnuite din suburbii ca să-și reviziteze trecutul alături de iubitul ei din colegiu, Billy Johnson, cu care a făcut un pact în urmă cu 17 ani: dacă unul dintre ei ar trimite mesaj cu „Să fugim!”, iar celălalt ar răspunde la fel, atunci ar renunța la tot și s-ar întâlni în Grand Central Station ca să călătorească împreună prin America.

Sinopsisuri episodice:

Sezonul 1, episodul 1

Într-o dimineață normală de marți, Ruby Richardson (Merritt Wever) este scoasă brusc din rutina vieții de suburbie atunci când primește un SMS urgent care o îndeamnă să zboare cu avionul până la New York și să se urce într-un tren care va traversa America, acolo unde se întâlnește cu fostul iubit din facultate, Billy Johnson (Domhnall Gleeson). pe măsură ce aventura lor începe, Ruby și Billy se luptă cu tensiunea care există în continuare între ei, în timp ce încearcă să scoată la iveală secretele celuilalt.

Sezonul 1, episodul 2

În timpul primei lor nopți în tren, în mintea lui Ruby (Merritt Wever) este consumată de ideea de sex, în timp ce Billy (Domhnall Gleeson) încearcă s-o facă să dezvăluie detalii personale pe care ea vrea să le țină ascunse. Găsindu-și alinare în faptul că soțul ei crede că se află la într-o vacanță de yoga, timp de o săptămână, și decisă să îl facă gelos pe Billy, Ruby are un moment sfidător de conexiune cu Derek (Saamer Usmani), un străin din tren. Între timp, Billy se chinuie să scape de un personaj insistent din trecutul lui.

Primele două episoade sunt deja disponibile pe HBO GO.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.