S-a lansat www.femmedigitale.ro, platforma multimedia digitală care mapează artistele din Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-www-femmedigitale-ro-platforma-multimedia-digitala-care-mapeaza-artistele-din-brasov/

Pe 25 octombrie s-a lansat platforma multimedia digitală www.femmedigitale.ro, ce îşi propune nu doar să documenteze proiectul „Femme monumentale. Femme végétale” şi să promoveze artistele implicate.

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2022

De asemenea, conceptul își dorește să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente din Brașov, să ofere o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale. Artistele din Brașov își pot înscrie portofoliile pentru platformă, începând din data de 25 octombrie, la adresa [email protected].

Pentru înscriere, sunt necesare următoarele informații: o scurtă biografie a fiecărei artiste, alături de o poză personală de profil , 5 – 10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru (max 4 MB fiecare) și link-uri către portofoliul online, paginile de social media și, eventual, un portofoliu video. Aplicațiile pot fi trimise până pe data de 9 noiembrie.

„Femme monumentale. Femme végétale” este un proiect derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul a constat în cinci ateliere gratuite de cercetare experiențială în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, destinate adolescentelor și femeilor din oraș și trei performance-uri stradale adresate publicului larg, în care artistele din proiect au generat noi abordări și reprezentări ale femininului. Femme monumentale. Femme végétale și-a propus să fie o inițiativă de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor.

Inițiativa a încadrat locuri cheie ale patrimoniului local și vegetal într-un context cultural ce a adresat mituri și istorii locale printr-o perspectivă actuală și inovatoare și a adus la un loc atât publicul consumator de acte culturale, dar și artiștii locali, adolescenți, localnici și turiștii aflați în trecere în spațiile în care s-au desfășurat evenimentele. Detalii despre proiect pe contul de Instagram, dar și pe site-ul proiectului.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).