Salon de arta şi design pentru prima oară în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/salon-de-arta-si-design-pentru-prima-oara-in-bucuresti/

Vineri, 6 ianuarie, la ora 19:30, Galateca celebrează 1 an de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane şi designului printr-un Salon de arta şi design.

Un articol de Andrada Văsii|1 decembrie 2013

Vineri, 6 ianuarie, de la ora 19.30, Galateca celebrează 1 an de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane şi designului printr-un Salon de arta şi design.

Între 30 noiembrie şi 11 ianuarie Galateca îmbină într-un mod creativ mai multe tipuri de artă şi design, de la gravuri, pictura în guaşă şi ulei, desene, sculpturi, până la design de obiect într-un salon de artă contemporană şi design „Anniversaire”.

Conceptul original transformă spaţiul galeriei într-o casă, în care obiectele de artă şi cele de design se întâlnesc şi se pun în valoare reciproc.

Astfel, lucrări ale unor renumiţi artişti contemporani, precum Mircea Roman, Aurel Tar, Simon Henwood, Predrag Popara, Mircea Nechita, Vlad Tenu vor intra într-un dialog imaginativ cu obiecte de design de la branduri recunoscute (Muuto, Ango, Pols Potten sau Leitmotiv), într-un scenografie originală.

Trei weekend-uri la un Salon de arta şi design 

În completarea evenimentului Salon de arta şi design, Galateca continuă seria camerelor de autor cu trei nume reprezentative pentru arta românească contemporană: Daniela Fainis, Marian Zidaru şi Silviu Oravitzan.

Galeria Galateca, în luna decembrie, anunţă multe evenimente asociate salonului. Astfel, pentru iubitorii de modă şi de design, a pregătit 3 weekend-uri speciale, în care se va lansa noua colecţie de la Seletti şi colecţiile capsula UnaCaLuna sau Le petit indigent.

Salon de arta si design

Sunteţi aşteptaţi în toate cele 3 weekend-uri cu un brad tematic creat de un designer renumit, invitaţi speciali şi cu reduceri la produse selectate. În plus, cei de la designist.ro au ales Galateca să fie spaţiul pentru preview-ul colecţiilor designerilor români ce vor fi prezentate la Made in Ro .

În acest prim an de existenţă, Galateca a dat viaţă unor proiecte de anvergură româneşti şi internaţionale într-un spaţiu inedit. Astfel au avut loc nouă expoziţii surprinzătoare, care au explorat diverse teritorii artistice şi medii de exprimare şi a luat fiinţă un gallery shop, NeoGalateca, ce s-a remarcat prin originalitatea colecţiilor şi a pieselor unicat.

Anniversaire, primul salon de artă contemporană şi design creat de Galateca este un nou concept foarte dinamic şi sugestiv, ce se doreşte să devină o tradiţie, în care obiectele de artă şi design se pun în valoare reciproc.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism, Galateca Salon de arta si design

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?