Sărbătorește lectura pe litera.ro, la o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise!
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarbatoreste-lectura-pe-litera-ro-la-o-noua-editie-noaptea-cartilor-deschise/

Editura Litera îţi dă întâlnire la o nouă ediţie extraordinară a celui mai aşteptat eveniment de încurajare a lecturii din România: Noaptea Cărţilor Deschise!

Un articol de Petre Ivan|21 aprilie 2021

Comunitatea de cititori crește de la an la an și ne bucurăm să împărtășim, pentru al 9-lea an consecutiv, bucuria lecturii prin reduceri la cărți, kit literar cadou la orice comandă pe litera.ro, evenimente deosebite dedicate cărții.

Înscrie-te acum la eveniment ca să fii la curent cu tot ce îți pregătim în această zi specială, dedicată iubitorilor de lectură de pretutindeni. Totul timp de 24 de ore, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, exclusiv pe litera.ro!

De dimineață, de la ora 7.00, deschidem litera.ro cu o pleiadă de surprize literare: reduceri la cărți pentru toate gusturile; cadou la fiecare comandă un mega kit literar format din bestsellerul – noutate “Apă proaspătă pentru flori” de Valerie Perrin + insignă de super cititor în comunitatea Noaptea Cărților Deschise + set de patru semne de carte tematice, minunat ilustrate.

Transmitem mai departe bucuria lecturii printr-o serie de momente online dedicate cărții alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu, Elvira Deatcu, Ioana Mărcoiu, Ruxandra Maniu și alți promotori constanți ai culturii.

Fă loc în calendar pentru ziua de 23 aprilie, ca să fii alături de toți prietenii cărții:

Ora 9:00 Actrița Monica Davidescu, prietena cărților și a copiilor deschide seria evenimentelor cu o lectură din care aflăm că nimeni nu e prea mic pentru a ajunge la putere: “Copiii au puterea”, de Tom Adams, cu ilustrații de Sarah Walsh.

Ora 10:00 Lectura sensibilă a actriței Ioana Mărcoiu și povestea minunată a “Puiului de vulpe rătăcit” de Carolina Rabei, sigur va ajunge la inimile copiilor de toate vârstele.

Ora 11:00 Îndrăgitul magician Marian Râlea citește o poveste în versuri amuzantă, despre cei mai frumoși urâți din savană – “Cei cinci urâți”, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler.

Ora 12:00 Actrița Daniela Nane a ales să citească una dintre cele 100 de “Povești pentru copii care au curajul să fie altfel”, de Ben Brooks – extraordinara poveste a copilului Andrea Bocelli.

Ora 13:00 Laura Câlțea, cititoare de cursă lungă și promotoare a lecturii în toate formele sale, citește un fragment din cartea “Europa, o istorie naturală“, de Tim Flannery.

Ora 14:00 Actrița Ruxandra Maniu ne oferă o lectură tonică, plină de bucurie, din cartea “Zen. Arta de a trăi simplu”, de Shunmyo Masuno.

Ora 15:00 Marius Constantinescu, prezentator și realizator de emisiuni culturale, iubitor al ideilor și al cărților, ne bucură cu o lectură dintr-o carte care a făcut istorie: “Wolf Hall” de Hilary Mantel.

Ora 16:00 Anca Rucăreanu, al cărei condei bucură cititorii blogului “Anca și cărțile” citește câte un fragment din “Privighetoarea”, de Kristin Hannah și “Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot” de Marianne Cronin.

Ora 17:00 Actrița Elvira Deatcu ne aduce prin lectură povestea de iubire dintre Barack și Michelle Obama, extrasă din “Povestea mea”, cartea autobiografică a fostei prime doamne a Americii, Michelle Obama.

Ora 18:00 Actorul Marius Florea Vizante oferă o lectură memorabilă din cartea semnată de William Saroyan, “Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri”.

Ora 19:00 Premieră online: piesa de teatru autobiografică “Nu sunt eu”, cu Maia Morgenstern, prin amabilitatea actriței Maia Morgenstern și a echipei Teatrului Dramaturgilor Români, pusă în scenă special pentru cititorii din comunitatea Noaptea Cărților Deschise. Evenimentul va putea fi vizionat gratuit, pe bază de înscriere (https://forms.gle/o2HggmSVVbnwjbQs5)

Cu fiecare acțiune de încurajare a lecturii, Editura Litera își propune să aducă cartea mai aproape în special de cei din zonele mai puțin favorizate din țară (județe fără librării, biblioteci fără fond de carte). Așadar, anul acesta putem face din nou o faptă bună împreună pentru că fiecare loc ocupat în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărților Deschise înseamnă o carte nouă de la Editura Litera într-o bibliotecă nevoiașă din țară!

––

Pasionații din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, 𝑍𝑖𝑢𝑎 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑎 𝐶𝑎̆𝑟𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑎 𝐷𝑟𝑒𝑝𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝐴𝑢𝑡𝑜𝑟, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, marcăm împreună această zi, pentru al 9-lea an consecutiv, prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

Eveniment organizat de Editura Litera

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.