Se caută voluntari pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-cauta-voluntari-pentru-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Au început deja înscrierile la Programul de Voluntariat pentru FITS, iar termenul limită este 1 decembrie. Aceasta este singura perioadă din an în care se face selecţia voluntarilor FITS care pot opta să fie şi voluntari TNRS.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2019

În fiecare an, programul reunește peste 500 de voluntari din România, care contribuie la buna desfășurare a evenimentului, la care se adaugă aproximativ 30 voluntari internaționali. De asemenea, voluntari reprezentanți ai viitoarelor Capitale Culturale Europene vin la Sibiu pentru a lua parte la FITS și pentru a observa Programul de Voluntariat.

Pentru toți voluntarii, experiența este una memorabilă, inspirațională, și personalizată, și cei mai mulți din cei care au făcut parte din Program până acum își doresc să revină.

Andreea Toader, una dintre cele mai apreciate voluntare de la FITS 2019, spune că: „A fi voluntar FITS înseamnă să devii parte dintr-o întreagă familie, cu mulți și diferiți membri, uniți printr-un lucru comun: dorința de A FI (undeva/cândva, peste tot/și mereu). Și tocmai de asta cred că majoritatea voluntarilor se întorc și în următorii ani, pentru că este ceva deosebit ceea ce se întâmplă: 500 de oameni complet diferiți se unesc și lucrează împreună pentru a crea un eveniment atât de minunat și divers, cum e FITS. Dacă ar fi să descriu experiența FITS în câteva cuvinte, acestea ar fi: familie, pasiune, unitate, a dărui, bucurie.”

Departamentele pentru care voluntarii pot opta oferă experiențe variate, după cum urmează: companii artistice, comunicare și PR, secretariat, spații de joc, protocol, info desk, ticketing, afișaj, tehnic, sponsori, video, VIP, celula de criză, Bursa de Spectacole sau asistență pentru coordonarea Programului de Voluntariat.

„Cu siguranță Programul de Voluntariat 2019 a fost o experiență inedită pentru mine în postura de asistent de coordonator, cu multe situații noi și imprevizibile. Mă aștept ca în 2020 să nu fie mai prejos, cu alte sarcini și obiective din care să pot învăța la fel de mult. În momentul de față aștept ca următoarea generație de voluntari FITS să se înscrie în Program, iar în perioada imediat următoare să încep să mă ocup de tot ce este necesar pentru ca aceștia să aibă o pregătire completă. Mă gândesc atât la interacțiunea cu voluntarii locali, cât și la felul în care putem include voluntarii naționali în activități și în comunitatea pe care o formăm pe perioada desfășurării programului,” spune Andrei Giurgiu, voluntar FITS.

Un alt voluntar cu experiență care este nerăbdător nu doar să își ofere sprijinul, dar și să lucreze împreună cu voluntarii FITS 2020 este Cosmin Apostol: „Programul de Voluntariat 2019 a adus o nouă abordare, atât în privinţa cursurilor de pregătire de dinaintea festivalului, cât și în relaţia dintre voluntari și coordonatorii programului. Am avut ocazia astfel să particip și la organizarea Programului de Voluntariat, iar asta m-a ajutat în colaborarea cu colegii de departament în timpul festivalului. În 2020 îmi propun să mă implic și mai mult, folosind experienţa câștigată în anul precedent.”

Ovidiu Mărginean, unul dintre voluntarii naționali cu experiență, care a făcut parte din mai multe departamente FITS de-a lungul anilor, precizează: „Vin în fiecare an la Sibiu special pentru a pune umărul la buna desfășurare a festivalului și, după trei ani de voluntariat, deja acesta a devenit pentru mine cel mai așteptat eveniment de peste an. Mă inspiră, mă motivează și mă emoționează. Acesta este FITS-ul meu și deja nu mai pot de nerăbdare să mă reîntorc la Sibiu  în luna iunie pentru alte două săptămâni memorabile.”

Programul de Voluntariat FITS și TNRS e o activitate care se desfășoară pe întreaga perioadă a anului, iar cei care optează pentru asta sunt bineveniți să facă voluntariat și în cadrul TNRS.

Cei care doresc să se înscrie pot completa formularul aflat pe site-ul festivalului, aici: http://www.sibfest.ro/voluntar/program-voluntariat-formular-inscriere.html

Programul de Voluntariat este o structură asociată Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu are loc în perioada 12 – 21 iunie 2020 și se desfășoară sub sloganul „Puterea de a crede”.

05
/01
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a ansamblului Operei Naționale București, asta după ce reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către public, fiind sold-out.

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?