Se inaugurează proiectul Clasic e fantastic
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-inaugureaza-proiectul-clasic-e-fantastic/

Teatrul Odeon şi Asociaţia Clasic e fantastic au plăcerea de a anunţa lansarea unui nou proiect educativ prin şi pentru muzică adresat copiilor Proiectul Clasic e fantastic  se inaugurează duminică, 27 ianuarie, ora 11.00  cu spectacolul COPILĂRIA LUI MOZART Concepţie şi construcţie păpuşi: Aurelia Olteanu Regia:  Monica Ciută Scenariul: Emanuel Ciocu Scenografia: Sânziana Tarţa Consultant de specialitate: Cristina Sârbu Cu:  Alin Olteanu, Monica Ciută, […]

Un articol de Andrada Văsii|18 ianuarie 2013

Teatrul Odeon şi Asociaţia Clasic e fantastic au plăcerea de a anunţa lansarea unui nou proiect educativ prin şi pentru muzică adresat copiilor

Proiectul Clasic e fantastic  se inaugurează

duminică, 27 ianuarie, ora 11.00

 cu spectacolul COPILĂRIA LUI MOZART

Concepţie şi construcţie păpuşi: Aurelia Olteanu
Regia:  Monica Ciută
Scenariul: Emanuel Ciocu
Scenografia: Sânziana Tarţa
Consultant de specialitate: Cristina Sârbu
Cu:  Alin Olteanu, Monica Ciută, Sânziana Tarţa, Irina Sârbu, Aurelia Olteanu, Ana Sârbu, Raluca Ouatu (pian) şi Monica Kurutz (vioară)

 

Clasic e fantastic – Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani.

Povestea spune că doi şoricei Sică şi Rică au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédérik Chopin… Astăzi, bătrânul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile şi tristeţile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului începând chiar de la vârste foarte mici, despre călătoriile lungi şi obositoare ale celor consideraţi copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă şi să îi asculte şi mai ales despre felul în care toţi au învăţat să scrie muzică şi să se bucure de ea.

 

 

 

 

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.