Se lansează abonamentele noii stagiuni la Sala Radio: doar două săptămâni pentru a vă asigura un loc la evenimente extraordinare
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-lanseaza-abonamentele-noii-stagiuni-la-sala-radio-doar-doua-saptamani-pentru-a-va-asigura-un-loc-la-evenimente-extraordinare/

Nu aţi ascultat niciodată până acum o vioară de colecţie? Aţi vizionat filmul „Amadeus”, dar nu aţi auzit încă live Recviemul de Mozart ? Aţi auzit vorbindu-se despre muzica barocă, dar nu vă imaginaţi cum sună?

Un articol de Andrada Văsii|29 august 2013

Nu aţi ascultat niciodată până acum o vioară de colecţie? Aţi vizionat filmul „Amadeus”, dar nu aţi auzit încă live Recviemul de Mozart ? Aţi auzit vorbindu-se despre muzica barocă, dar nu vă imaginaţi cum sună? Sau sunteţi un meloman de tradiţie şi abia aşteptaţi să reveniţi în sălile de concert în aceasta toamnă?

Pentru toate acestea şi multe altele, de la muzică clasică, la jazz, de la concerte pop cu artişti consacraţi la seri de muzică populară tradiţională, sunteţi aşteptaţi în noua stagiune (2013-2014) la Sala Radio din Bucureşti.

Şi pentru a fi siguri că nu pierdeţi cele mai importante evenimente muzicale ale toamnei, noile aveţi la dispoziţieabonamente pentru perioada toamnă – iarnă 2013 a stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio România.

Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio. Excepţie fac evenimentele susţinute de Orchestra de Muzică Populară şi manifestările speciale realizate în parteneriat.

Preţurile la abonamente sunt (perioada octombrie – decembrie 2013):

– Abonamente de acces:

categ I 390 lei
categ a II-a 312 lei
categ a II-a 234 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi):

categ I redus 234 lei
categ a II-a redus 187 lei

Abonamentele de acces cu preţ întreg sunt disponibile şi www.bilete.ro, în oficiile Poştei Romane, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în Magazinele Germanos. Cele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate. 

 

Stagiune pentru toate gusturile

După participarea la Festivalul Internaţional « George Enescu » (ediţia XXI), Orchestrele şi Corurile Radio vor începe noua stagiune prin câteva evenimente speciale la care nu trebuie sa lipsiţi.

Vineri, 4 octombrie (19.00), nu pierdeţi recitalul extraordinar de la Bucureşti din cadrul turneului naţional « Duelul viorilor » (ediţia a III-a). Doi violonişti de excepţie – Liviu Prunaru (concert maestru al uneia dintre cele mai mari orchestre din lume – Royal Concetgebouw Amsterdam) şi Gabriel Croitoru (solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România), două viori de colecţie – Stradivarius şi Guarneri – pianistul Horia Mihail şi un repertoriu atractiv sunt elementele reunite într-un singur eveniment la Sala Radio!

Stagiunea 2013-2014 a Orchestrei de Cameră Radio se deschide pe 9 octombrie 2013 printr-un concert special care le propune melomanilor o inedită întâlnire artistică. Violonistul Liviu Prunaru va juca un dublu « rol » în cadrul evenimentului! Îl veţi regăsi atât ca solist, cât şi ca dirijor la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio !

Concertul-eveniment de deschidere a noii stagiuni a Orchestrei Naţionale Radio  – 11 octombrie 2013 – este un regal artistic ce îi va reuni pe scenă pe Tiberiu Soare – dirijor principal al ansamblului, tânărul violonist belgian Lorenzo Gatto, distins cu numeroase premii la cele mai importante competiţii internaţionale – actorul Victor Rebengiuc, soprana Simonida Luţescu şi mezzosoprana Antonela Bârnat, alături de Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia. Repertoriul serii cuprinde două compoziţii romantice: Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul german Max Bruch şi celebra lucrare a compozitorului norvegian Edvard Grieg: suita Peer Gynt.

Două săptămâni

Doar două săptămâni aveţi la dispoziţie pentru a vă asigura locurile la concertele cuprinse între octombrie şi decembrie 2013.  Aşadar, sunteţi aşteptaţi între 2 septembrie şi 15 septembrie 2013 la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64. Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete la telefon: 021-303.14.28 sau 021-314.68.00.

Programul este :

–       de luni până vineri, între orele 9.00-18.00 ;

–       în zilele de concert/spectacol din timpul săptămânii : 09:00-20:00 ;

–       în zilele de concert/spectacol din weekend : 09:00-12:00 şi 15:00-20:00.

Info:

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Foto credit: Alexandru Dolea

16
/06
/22

Unicul și cel mai așteptat festival de muzică clasică în aer liber din Republica Moldova, ‘’DescOperă’’, revine în perioada 17-19 iunie, în Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiului Vechi”, unde iubitorii de muzică de calitate se vor putea bucura de o atmosferă de nedescris și spectacole de zile mari cu participarea mai multor artiști de operă faimoși atât din țară, cât și de peste hotare, la cea de-a a V-a ediție a festivalului.

16
/06
/22

În anul 2022, întreaga lume muzicală a suferit o mare pierdere prin dispariția pianistului Radu Lupu, unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului al XX-lea. Marți, 21 iunie 2022, la ora 19.00, în sala Ateneului Român, Filarmonica „George Enescu” aduce un omagiu genialului artist printr-un concert care îi va avea ca protagoniști pe Dan Grigore, Cristian Mandeal, Marin Cazacu, Daniel Ciobanu și Robert Creimerman

14
/06
/22

Joi, 16 iunie și vineri, 17 iunie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției, prezintă publicului Preludiul actului 3 din opera Lohengrin de Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 de Robert Schumann, cu pianista americană de origine chineză Claire Huangci în ipostază solistică, și Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93 de Ludwig van Beethoven.

12
/06
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

10
/06
/22

Un spectacol de operă extraordinar în regia lui Tompa Gábor aduce pentru prima dată în faţa publicului bucureştean compania Operei Maghiare din Cluj-Napoca, invitată în cadrul Bucharest Opera Festival pe 26 iunie, ora 19:00, pe scena Operei bucureştene, într-o apariţie inedită, pentru prima dată în capitală după turneul istoric din anul… 1860, la spectacolele căruia în sală s-a aflat însuşi domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

08
/06
/22

Trio PETRE a luat ființă în anul 2020, din necesitatea stringentă de a face muzică de cameră atunci când sălile de concert au rămas goale iar orchestrele au amuțit. Acest ansamblu tânăr cu muzicieni maturi va fi prezent pe scena Ateneului Român marți, 14 iunie 2022, la ora 19.00, cu un program ce cuprinde lucrări de Mozart, Beethoven și Schubert.

08
/06
/22

„Anotimpurile” lui VIVALDI – unul dintre cele mai mari „hit-uri” ale muzicii clasice, cu un număr considerabil de înregistrări și versiuni derivate – sunt interpretate la SALA RADIO de apreciatul violonist ALEXANDRU TOMESCU, în concertul ce închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO! Miercuri, 15 iunie 2022, de la ora 19.00, veți avea bucuria de a asculta „Anotimpurile” sub bagheta dirijorului britanic JONATHAN BLOXHAM, ce s-a aflat recent la pupitrul unor ansambluri ca Royal Philharmonic – Londra, Orchestra Simfonică din München, Salzburg Mozarteum, London Mozart Players, Orchestra Națională BBC – Wales.