S-a redeschis expoziția „Interactive Science”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-redeschide-expozitia-interactive-science/

Expoziţia Interactive Science adusă în premieră în România la AFI Cotroceni şi-a redeschis porţile începând cu data de 2 iulie 2020.

Un articol de Liliana Matei|3 iulie 2020

După închiderea temporară cauzată de pandemie, expoziția dedicată experimentelor științifice își așteaptă vizitatorii în deplină siguranță.

Cum pentru noi siguranța publicului este pe primul loc, ne bucurăm să deschidem expoziția Interactive Science în condiții de maximă siguranță conform legii. Credem că această expoziție concepută de oameni de știință din toată lumea, fizicieni, geologi și astronomi este o experiență distractivă și educativă și o oportunitate binevenită de relaxare”, afirmă organizatorul Events.

În acest sens, organizatorii au anunțat următoarele măsuri de siguranță pentru toți cei care vor trece pragul expoziției:

* la intrarea în expoziție este pus la dispoziție dezinfectant pentru mâini
* la recepție este un panou pentru a limita interacțiunea vizitatorilor si a vânzătorului de bilete
* la intrare sunt amplasare pe podea semne care să atenționeze distanțarea socială
* toți angajații expoziției folosesc măști de protecție și mănuși de unică folosință
* în interiorul expoziției va fi acceptat simultan un număr maximum de 10 persoane
* aparatele și mașinăriile din expoziție sunt dezinfectate după fiecare grup de vizitatori.

Astfel, mașinăriile din laboratorul interactiv unde veți găsi experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele pot fi vizitate în siguranță de vizitatorii de toate vârstele.

Curioșii vor afla cât de repede pot reacționa la sunet și lumină, cum funcționează oasele, cât de bine își mențin echilibrul, cum se formează imaginile tridimensionale, care sunt principiile care pun în funcțiune detectoarele de metale și cum poate fi controlată electricitatea cu o simplă mișcare a mâinii.

Expoziția poate fi vizitată începând cu 2 iulie, de luni până vineri, între orele 13.00 și 21.00, iar în weekend, între orele 11:00-21:00 la  AFI COTROCENI (etajul 1, lângă locul de joacă). În funcție de decizia autorităților, va urma să se reconsidere programul de vizitare.

Biletele sunt disponibile în următoarele categorii: în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.

 

 

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

14
/09
/21

Celebrul artist plastic belgian René Magritte s-a stins din viață într-o zi de vară, pe 15 august 1967, la 68 de ani. A fost înmormântat la cimitirul Schaerbeek din Bruxelles. Mai jos îl vedeți fotografiat, lângă tabloul său, „Pelerinul”, de Lothar Wolleh, chiar în anul în care a murit...

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).