SOUND & VISION Festival 2016: escapism urban alternativ, 100% românesc 
https://www.ziarulmetropolis.ro/sound-vision-festival-2016-escapism-urban-alternativ-100-romanesc/

Electronica, indie, electro-pop, nu-disco, soul, rock alternativ, indie rock, hip-hop, free style rap, sunt doar câteva frecvenţe alternative ce fac oraşul să vibreze în luna mai, în cadrul Sound & Vision, festivalul ce promovează cultura urbană actuală a Bucureştiului.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2016

În perioada 20-22 mai, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, provoacă bucureștenii la o sesiune de escapism urban alternativ, într-o locație istorică, Gara Regală Băneasa, unde sound-ul 100% românesc și videomapping-ul conceptual  vor transpune publicul într-o realitate sinestezică autentică.
Sound & Vision Festival 2016 propune 3 zile de experimente acustice și vizuale, un line-up eclectic ce aduce pe scenă atât live band-uri românești consacrate, ale căror piese sunt apreciate pe scena internațională, cât și newcomeri pregătiți să administreze o doză de sound românesc neconvențional, în timp ce DJ set-urile și vizualurile 3D ale celor de la Mindscape Visual Studio vor stimula percepțiile celor prezenți și vor întreține acest melanj senzorial 100% românesc.
Fiecare suflet îndrăgostit de viziuni alternative își va găsi momentul de eliberare și conectare cu frecvența proprie la Sound & Vision Festival, fiecare zi fiind dedicată unei scene muzicale reprezentative pentru cultura urbană a acestui moment, iar intrarea este liberă.
VINERI, 20 mai I Golan I Helen I Satellites I Otherside I YellLow I DJ Andreea Veder
Sound & Vision debutează vineri, 20 mai, cu mix eclectic de artiști și o varietate de sunete si experiențe. Așa cum ne-au obișnuit, dupa concerte în Berlin și Londra, cei de la Golan vor aduce pe scenă o doză de inventivitate și spontaneitate prin live actul lor cu influențe electro și nu-disco, în timp ce Helen, cunoscută pentru single-ul ”Tell me”, inclus pe noul său EP “In Another Place”, ce se va lansa în cursul lunii mai, va încălzi scena și urechile celor prezenți cu stilul ei inconfudabil indie-pop.

În continuare, Satellites vor galvaniza spiritele cu un amestec foarte energic de funk, noise și electro rock, în timp ce Otherside vor cânta utimul lor album “Neverending”, dând dovadă de o abilitate ingenuă în a imbina în mod remarcabil elemente de dance, hip-hop și soul. Pe final, YellLow vor captiva auzul și imaginația cu armoniile vocale ale Luizei, iar DJ Andreea Veder ne va bucura cu selecția ei muzicală în interludiile concertelor live.

SÂMBĂTĂ, 21 mai I Alternosfera I Grimus I Eyedrops I Baby Elvis I The Kryptonite Sparks
Ziua de sambată, 21 mai, este dedicată rock-ului alternativ românesc de calitate.  Artiștii ce vor electriza atmosfera sunt cei de la Alternosfera, băieții din Chișinău, deja binecunoscuti pe plaiurile mioritice, alături de Grimus, care în anul aniversării lor de un deceniu, vor continua ziua, urmând ca după Sound & Vision să concerteze în această vară, în deschiderea formatiei Queen la București și Sofia. Adepții unui stil mai relaxat, Baby Elvis și Eyedrops ne pregătesc reprezentații indie și alternative rock, un mix perfect pentru o seară de mai în București, iar The Kryptonite Sparks vor înflăcăra spiritele de la primele acorduri ale single-ului “Si golanii beau ceai”. Pe tot parcursul serii, Logout DJs (Bogdan Serban & Alexandru Anghel) vor întreține atmosfera în timpul pauzelor de la scena de live cu beat-uri electro-rock și vor crea contextul perfect pentru sesiuni de socializare intense în zona de relaxare a festivalului.
DUMINICĂ, 22 mai I Șuie Paparude I Argatu I Fantome I Omul Gnom I Psihotrop I DJ Vlad Dobrescu
Ultima zi a festivalului, duminică, 22 mai, va fi dedicată underground-ului românesc, curentului veridic și nealterat de hip-hop românesc. Alături de DJ Vlad Dobrescu și nume consacrate – Șuie Paparude si Argatu, festivalul Sound & Vision aduce pe scenă tinere talente promițătoare – Fantome, un proiect sustinut de către cei de la Subcarpați, vor fi acompaniați de Omul Gnom, care urmează sa lanseze primul EP din colecția “Criminal Liric in Serie”,  și tânărul Psihotrop, un artist în vârstă de numai 18 ani, care va surprinde audiența cu o sesiune de freestyle rapping.
Alături de experimentaliștii de la Grolsch, Sound & Vision a pregătit în acest an o zonă de chill out 360 de grade, în care participanții la festival vor putea apăsa butonul de refresh, reload & keep on partying.

 

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..