Spectacole de la Sibiu, difuzate online, în decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-la-sibiu-difuzate-online-in-decembrie/

Peste 67 de evenimente – spectacole de teatru, dans, concerte, filme, spectacole outdoor sau conferinţe speciale – sunt oferite publicului, în format digital, în luna decembrie de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Liliana Matei|11 decembrie 2020

Demersul susținut de digitalizare a celor mai importante producții TNRS continuă și în decembrie. Astfel, spectatorii Naționalului sibian sunt invitați să urmărească în format high definition, pe lângă spectacolele deja existente în programele lunilor anterioare, „Maternal”, spectacol semnat de Radu Nica, pe baza textului scris de Alexandra Badea, care va fi difuzat pe 19 și 26 decembrie. Spectacolul este în limba română, cu subtitrare în engleză. Biletele pot fi cumpărate accesând adresa https://www.tnrs.ro/program.

Alte cinci titluri din repertoriul TNRS vor fi difuzate în luna decembrie pe TNRS – Scena Digital – „Opinia Publică”, regia Theodor-Cristian Popescu, „LIVE”, regia Bobi Pricop, „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr., „Felii”, un spectacol de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, și „Moroi”, regia Alexandru Dabija.

FITS se achită de promisiunea făcută publicului său, continuând în decembrie, timp de 4 zile pe săptămână, seria redifuzărilor gratuite de evenimente găzduite în cadrul ediției 2020. Cea de-a șasea – și ultima – lună a redifuzărilor gratuite își încheie periplul prin universul teatrului și al artelor spectacolului în format digital cu o serie de nume marcante ale scenei contemporane: Eugenio Barba, Jan Lauwers, Guo Xiaonan, Gigi Căciuleanu, Eimuntas Nekrošius și mulți alții. Evenimentele sunt difuzate gratuit în fiecare sâmbătă, duminică, luni și marți din luna decembrie, exclusiv pe site-ul: https://www.sibfest.ro/fits-online.

„Am reușit în acest an să fim alături de publicul nostru încă din perioada stării de urgență decretată de autorități la începutul anului. Ne-am reinvetat și regândit activitatea astfel încât spectatorii noștri, care altă dată umpleau în număr atât de mare sălile de spectacolem să aibă posibilitatea de a se bucura online de spectacolele TNRS și FITS. Considerăm că cifrele absolut uluitoare de audiență online pe care le-am înregistrat în acest an sunt o confirmare a faptului că publicul a apreciat oferta noastră culturală. Continuăm să ducem lucrurile mai departe, continuăm efortul de digitalizare a repertoriului curent, dar și producția de noi spectacole pentru mediul digital și suntem convinși că surprizele pe care le pregătim publicului vor fi pe placul tuturor” , spune Constantin Chiriac, director general TNRS

Toate evenimentele vor fi transmise pe canalele de comunicare online ale TNRS și FITS.

Foto: TNRS/ Dan Susa

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.