Sticluş Căpcăunul a furat Crăciunul”. Un vis de iarnă la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/sticlus-capcaunul-a-furat-craciunul-un-vis-de-iarna-la-teatrul-ion-creanga/

Pufosul oraş Bulgăreşti se pregăteşte de sărbătoare şi, în fiecare casă, bulgăraşii servesc turtă dulce la masă. Vine Crăciunul şi parfumul de ciocolată caldă se simte la fiecare pas. Dar e cineva care se ţine de nas. N-are brad, steluţe sau beteală, nu ştie colinde şi nici artificii nu aprinde! E Sticluş Căpcăunul şi e aproape-aproape să strice Crăciunul!

Un articol de Liliana Matei|8 decembrie 2015

„Sticluş Căpcăunul a furat Crăciunul” este visul de iarnă al Teatrului Ion Creangă – visul lui Vlăduţ care dă viaţă fricii sale: dacă, până la urmă, cadourile nu vor ateriza sub brad? Dacă nu va mirosi cozonacul? Dacă vor dispărea toate globurile? Teatrul Ion Creangă vă invită să aflați răspunsul la toate aceste întrebări, care-și află rezolvarea într-un spectacol delicat ca un fulg din vată de zahăr, dedicat micuților spectatori cu vârsta peste 4 ani.

Spectacolul, imaginat de Selma Dragoş, alături de Anca Ştefan (dramaturg), Vladimir Turturica (scenograf) şi Loredana Mitruţ (compozitor), porneşte de la ideea autorului american Dr. Seuss şi transformă povestea unui personaj mizantrop într-o poveste despre umanitate. Explorând tehnica spectaculoasă a teatrului de umbre, prin care orice lucru mic poate deveni gigantic, soluțiile scenografice și muzicale rămân în zona lui „ziceam că” – ziceam că tot ce e alb e zăpadă, ziceam că ninge, ziceam că ne speriem și ziceam că totul e pierdut.

„De ce facem piese de Crăciun în care Crăciunul aproape că nu mai vine? Așteptarea Crăciunului, o știm cu toții, e mai lungă decât Crăciunul însuși. Copii sau adulți ne place să ne decorăm așteptarea cu imaginea momentului când cele mai fierbinți dorințe de peste an se pot împlini. Dar ne place și să creăm suspans, să ne întrebăm dacă nu cumva așteptarea va fi în van. E mai interesant dacă ne speriem puțin că totul se va schimba anul acesta, ca să putem trăi ca pe o surpriză plăcută tradițiile știute pe dinafară.” – Selma Dragoș.

INFO

Spectacolul „Sticluș Căpcăunul a furat Crăciunul” se joacă sâmbătă, 12 și 19 decembrie, orele 11.00 și 18.00 la Teatrul Excelsior – Str. Academiei, nr. 28. Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete din Piața Amzei, nr. 13, și în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro și la magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Aflați mai multe pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

FOTO: Adi Bulboacă

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.

23
/10
/15

„Dacă mă vei lua de bărbat, îţi promit că o să te duc la Bucureşti pe calea ferată" îi promitea Principele Carol Principesei Elisabeta, în 1869. Despre traseul primului tren care a circulat pe teritoriul Principatelor Unite aflăm sâmbătă, 24 octombrie, de la Cătălin Ştefănescu în seria Gări de poveste. Ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

23
/10
/15

„Lor, țiganilor, să le mulțumim că ne-au păstrat muzica, această comoară ce abia acum o prețuim; numai dânșii (!) ne-au desgropat-o, au trecut-o și dat-o în păstrare din tată în fiu, cu acea grijă sfântă ce o au pentru ce le e mai scump pe lume: muzica.” - George Enescu, în urmă cu mai bine de un secol. Lucrări pe care odinioară le interpretau celebri lăutari şi care au reprezentat o puternică sursă de inspiraţie pentru Enescu în creaţiile proprii se vor auzi la Sala Radio miercuri, 28 octombrie, de la 19.00, într-un concert inedit care aduce pentru prima oră, în aceeaşi seară, pe aceeaşi scenă, ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO şi ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO.

23
/10
/15

Săptămâna viitoare, în capitală debutează o nouă ediţie a celui mai important târg de carte cu discount din România: KILIPIRIM. Evenimentul va avea loc din nou la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Călăraşi, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, zilnic între 10.00 şi 21.30, intrarea fiind liberă.

23
/10
/15

Thierry Frémaux, Delegatul General al Festivalului de la Cannes, unul dintre cei mai influenți oameni din industria filmului, revine la Les Films de Cannes a Bucarest (23 – 29 octombrie) pentru un spectacol unic: Lumière!. Cele câteva zeci de filme restaurate ale fraților Auguste și Louis Lumière, doi dintre inventatorii cinematografiei, vor fi proiectate în versiune restaurată, însoțite de comentariile live ale lui Thierry Frémaux, pe 29 octombrie, de la 20.45, la CinemaPRO.

22
/10
/15

Dacă atingi punctul sensibil al poveștii potrivite la momentul potrivit, ea face înconjurului lumii cu forța unui tsunami, iar vestea succesului se răspândește ca un virus și rezistă în timp, ba chiar recidivează, pentru că numai poveştile vrăjesc sufletele şi cuceresc minţile oamenilor pentru totdeauna. Tot aşa şi cu inspirata alegere a regizoarei Alice Barb de a monta la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti spectacolul „My Fair Lady”.

22
/10
/15

Şi în această a 25-a ediţie FNT, un accent deosebit va fi îndreptat spre cartea tipărită, cartea – văzută ca valoare, fie că e vorba de literatură sau carte de teatru ori studiu ştiinţific. Astfel, Festivalul Naţional de Teatru continuă, pe parcursul celor zece zile de desfăşurare, să transforme semnalul editorial în eveniment public, propunând un număr de 16 lansări de carte.

22
/10
/15

Actorul Chris Rock, cunoscut pentru umorul său caustic, a confirmat miercuri că va fi gazda celei de-a 88-a ceremonii a premiilor Oscar, la 28 februarie anul viitor. El a mai fost prezentatorul unei gale Oscar în urmă cu 11 ani.

22
/10
/15

Romanii i-au învins, din nou pe geto-daci duminică seara, între orele 20.30 și 22.30. Totul este oficial, o spun și audiențele TV. Pe Pro TV, în acest interval orar, a rulat fin, digital și chiar HD, filmul „Pompeii”, iar pe TVR 2, dacii ultrabărboși și cețoși rădeau tot în pelicula „Burebista”.