Suită de evenimente pe teme psihologice pentru părinţi şi educatori, la Librăria ‘Cărtureşti’
https://www.ziarulmetropolis.ro/suita-de-evenimente-pe-teme-psihologice-pentru-parinti-si-educatori-la-libraria-carturesti/

Părinţi, bunici, educatori şi profesori sunt invitaţi de Librăria „Cărtureşti” la o suită de acţiuni pe tema psihologiei copilului şi adolescentului, care se vor desfăşura începând de miercuri. „Săptămâna Psi pentru părinţi” de la Librăria „Cărtureşti”, organizată în parteneriat cu Editura „Trei”, include trei întâlniri cu cunoscuţi psihologi, iar cărţile de profil, deosebit de utile […]

Un articol de Andrada Văsii|11 februarie 2013

Părinţi, bunici, educatori şi profesori sunt invitaţi de Librăria „Cărtureşti” la o suită de acţiuni pe tema psihologiei copilului şi adolescentului, care se vor desfăşura începând de miercuri.

„Săptămâna Psi pentru părinţi” de la Librăria „Cărtureşti”, organizată în parteneriat cu Editura „Trei”, include trei întâlniri cu cunoscuţi psihologi, iar cărţile de profil, deosebit de utile în educaţia celor mici şi a adolescenţilor, vor avea reduceri de preţ de 25%.

Miercuri, 13 februarie, psihologul Gabriela Hum va vorbi, de la ora 18,00, despre iubirea pentru părinţi. Joi, tema discuţiilor cu psihologul Alexandra Gorea va fi dedicată „Reţetelor de jocuri”, iar vineri, 15 februarie, Nora Niculescu – educator prenatal la „Cuibul Berzelor” din Cluj-Napoca, atestată doula (travaliu şi naştere) – se va referi la rolul tatălui în perioada pre şi post natală a mamei.

Discuţiile dintre părinţi şi specialişti se vor referi fie la semnele care trădează, de regulă, un copil ce nu spune adevărul, la atracţia lui pentru jocurile video, lipsa de interes pentru a deveni un elev premiant, fie la vârsta turbulentă a adolescentei şi modalitatea cea mai bună de comunicare cu el în această perioadă plină de dileme. Totodată, la întâlnirile cu psihologii, părinţii vor afla cum pot fi transformate basmele în instrumente terapeutice, cum se descifrează limbajul „secret” al celor mici, cum se aplanează tensiunile inventând jocuri, dar mai ales cum poate învăţa un părinte de la copilul său şi cum trebuie să acţioneze pentru dezvoltarea lui armonioasă.

Sursa: Agerpres

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.