Târgul Gaudeamus, pentru carte școlară
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-gaudeamus-pentru-carte-scolara/

Au mai rămas doar două zile până la deschiderea noului an şcolar. Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară, ajuns în acest an la ediţia cu numărul 13, se va desfăşura în perioada 16 – 27 septembrie şi va fi găzduit în premieră de Parcul Cişmigiu – intrarea din Bulevardul Regina Elisabeta, în vecinătatea Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr.

Un articol de Liliana Matei|12 septembrie 2015

Așadar, vă invităm să combinați utilul cu plăcutul, să cumpărați de aici manualele și auxiliarele de care mai aveți nevoie și apoi să vă relaxați pe aleile celui mai cunoscut parc bucureștean. Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10.30 şi 19.30, iar accesul este liber.

Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară, cel mai longeviv eveniment cu acest profil de pe piaţa de carte românească, este organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media Radio România.

Derulat anual în preajma începutului de an şcolar, într-un interval în care cererea de servicii şi produse educaţionale este foarte ridicată, Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară are ca principal obiectiv crearea, pentru toţi cei implicați în procesul educațional, a unui cadru adecvat pentru analiza şi achiziţia manualelor şi a auxiliarelor şcolare.

Iată câteva dintre motivele pentru care GAUDEAMUS Carte Şcolară se poate dovedi cea mai potrivită alegere în campania de pregătire a noului an şcolar:

  • Oferta aproape completă de manuale şi auxiliare aprobate de ministerul de resort, publicate de cele mai apreciate edituri din România, disponibilă într-un singur spațiu;
  • Pachete speciale, oferte promoţionale şi discounturi semnificative acordate direct de către edituri;
  • Materiale didactice pentru toate nivelurile şi disciplinele, utile deopotrivă studiului individual şi activităţii în clasă;
  • Numeroase titluri din bibliografia şcolară, din literatura română şi universală;
    Cele mai recente apariţii editoriale în vogă printre tinerii cititori, în măsură să le
    trezească interesul şi celor mai puţin pasionaţi de lectură.
22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).