teatrelli – theatre, music & more, un nou spaţiu cultural la Piaţa Romană
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-theatre-music-more-un-nou-spatiu-cultural-la-piata-romana/

Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti a inaugurat sala de spectacole „teatrelli – theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, la câţiva paşi de Piaţa Romană.

Un articol de Andrada Văsii|25 noiembrie 2013

Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti a inaugurat sala de spectacole „teatrelli – theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, la câţiva paşi de Piaţa Romană. Bucureştenii vor putea asista în fiecare joi, vineri şi sâmbătă, la spectacole de teatru, muzică şi dans.

teatrelli

Joi, 21 noiembrie. Cele 74 de locuri din „teatrelli“ au fost ocupate pentru prima oară. Pe scenă au urcat Damian Drăghici și Orchestra Interbelic, care au testat din plin instalaţia de sunet, printr-un concert cu parfum de odinioară, un omagiu emoţionant, adus marilor maeştri lăutari.

Prin proiecţii video, cu fotografii rare din arhiva TVR, spectatorii şi i-au putut aminti pe pionierii muzicii lăutăreşti, portretizaţi chiar de melodiile lor: Grigoraș Dinicu, Titi Niculescu, Nicolae Buică, Fănică Luca, Maria Tănase, Marcel Budală, Toni Iordache, Barbu Lăutaru, Fărâmiță Lambru, Dona Siminică, Romica Puceanu. Apoi, cântăreaţa Maria Răducanu interpretat două melodii din repertoriul Mariei Tănase.

teatrelli

Damian Drăghici, pe scenă la „teatrelli – theatre, music & more”

Spaţiul de la „teatrelli“ are o foarte bună acustică, lucru confirmat şi de concertul de vineri, 22 noiembrie, atunci când pe scenă a urcat Nicu Alifantis, care şi-a sărbătorit alături de public 40 de ani de activitate artistică, prin concertul „ALI- fantis și cei 40 de coţi”.

Recitalul a debutat cu melodia „Emoție de toamnă”, pe versurile lui Nichita Stănescu, şi a continuat cu piese de pe cel mai recent album al său, „Mozaic”.

Teatrelli-CreArT-Nicu-Alifantis-FotoAV-FullHD-2

Nicu Alifantis şi cele 5 chitare ale lui

Sâmbătă, pe 23 noiembrie, a fost rândul teatrului să capteze toată atenţia publicului. La teatrelli s-a jucat spectacolul „7 zile din viața lui Simon Labrosse”, în regia lui Dan Tudor, cu Dan Tudor, Mihaela Teleoacă și Marius Drogeanu, o „comedie tristă“ despre singurătate.

Spaţiul dedicat spectatorilor poate fi modificat în funcţie de eveniment. Fotoliile pot fi aranjate în jurul meselor rotunde sau pot fi aliniate pe rânduri, ca într-o sală obişnuită. Fotoliile sunt confortabile, iar atmosfera foarte intimă. Publicul poate comanda băuturi de la bar, iar în timpul spectacolelor, fumatul este interzis.

La inaugurare au participat personalităţi din mediul politic şi cultural, printre acestea numărându-se actriţa Rodica Mandache, George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Ce este Creart

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public al Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înființat în 1957.

Creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, spectacole, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică.

Activitatea instituției este centrată pe promovarea valorilor naționale și stimulează creativitatea în toate genurile culturale.

INFO

Biletele vor putea fi achiziţionate de la sediul Creart din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7 sau online, prin rețeaua Myticket.ro.

Cum ajungeţi la teatrelli

Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuz: Staţia Piaţa Romană
300, 301, 131, 385, 126, 226, 168, 368, 783,
331,133, 79, 86
Troleibuz: Staţia Virgil Madgearu

Programul spectacolelor din lunile noiembrie – decembrie 2013

Joi, 28 noiembrie

Recital Jazz – „Autumn Serenade” – Cristian Soleanu Trio – invitată Nadia Trohin

Vineri, 29 noiembrie

„Confesiuni despre viață și artă“, cu Radu Beligan

Sâmbătă, 30 noiembrie

Recital Jazz – „Handmade Blues” – Duo Vali „Sir Blues” Răcilă și Raul Kusak

Joi, 5 decembrie

Piesa de teatru – „Rendez-vous” de Tudor Mușatescu. Cu: Rodica Popescu Bitănescu

Vineri, 6 decembrie

Recital Jazz – Puiu Pascu Trio – invitată Nora Tasi

Sâmbătă, 7 decembrie

Reprezentație balet – BaRock – cu Răzvan Mazilu

Joi, 12 decembrie

Recital Jazz și colinde – ”Santa Claus is coming to town” – Irina Sârbu & Band

Vineri, 13 decembrie

Recital Jazz – Irina Popa & The Sinners in Concert

Sâmbătă, 14 decembrie

Recital Nicu Alifantis

Program casă de bilete:

Luni – închis; Marţi – 10.00 – 17.00; Miercuri – 10.00 – 17.00; Joi – 16.00 – 20.00; Vineri – 16.00 – 20.00 Sâmbătă 16.00 – 20.00; Duminică – închis

Foto din teatrelli – site oficial Creart – Aurel Vîrlan

16
/06
/22

Unicul și cel mai așteptat festival de muzică clasică în aer liber din Republica Moldova, ‘’DescOperă’’, revine în perioada 17-19 iunie, în Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiului Vechi”, unde iubitorii de muzică de calitate se vor putea bucura de o atmosferă de nedescris și spectacole de zile mari cu participarea mai multor artiști de operă faimoși atât din țară, cât și de peste hotare, la cea de-a a V-a ediție a festivalului.

16
/06
/22

În anul 2022, întreaga lume muzicală a suferit o mare pierdere prin dispariția pianistului Radu Lupu, unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului al XX-lea. Marți, 21 iunie 2022, la ora 19.00, în sala Ateneului Român, Filarmonica „George Enescu” aduce un omagiu genialului artist printr-un concert care îi va avea ca protagoniști pe Dan Grigore, Cristian Mandeal, Marin Cazacu, Daniel Ciobanu și Robert Creimerman

14
/06
/22

Joi, 16 iunie și vineri, 17 iunie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției, prezintă publicului Preludiul actului 3 din opera Lohengrin de Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 de Robert Schumann, cu pianista americană de origine chineză Claire Huangci în ipostază solistică, și Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93 de Ludwig van Beethoven.

12
/06
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

10
/06
/22

Un spectacol de operă extraordinar în regia lui Tompa Gábor aduce pentru prima dată în faţa publicului bucureştean compania Operei Maghiare din Cluj-Napoca, invitată în cadrul Bucharest Opera Festival pe 26 iunie, ora 19:00, pe scena Operei bucureştene, într-o apariţie inedită, pentru prima dată în capitală după turneul istoric din anul… 1860, la spectacolele căruia în sală s-a aflat însuşi domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

08
/06
/22

Trio PETRE a luat ființă în anul 2020, din necesitatea stringentă de a face muzică de cameră atunci când sălile de concert au rămas goale iar orchestrele au amuțit. Acest ansamblu tânăr cu muzicieni maturi va fi prezent pe scena Ateneului Român marți, 14 iunie 2022, la ora 19.00, cu un program ce cuprinde lucrări de Mozart, Beethoven și Schubert.

08
/06
/22

„Anotimpurile” lui VIVALDI – unul dintre cele mai mari „hit-uri” ale muzicii clasice, cu un număr considerabil de înregistrări și versiuni derivate – sunt interpretate la SALA RADIO de apreciatul violonist ALEXANDRU TOMESCU, în concertul ce închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO! Miercuri, 15 iunie 2022, de la ora 19.00, veți avea bucuria de a asculta „Anotimpurile” sub bagheta dirijorului britanic JONATHAN BLOXHAM, ce s-a aflat recent la pupitrul unor ansambluri ca Royal Philharmonic – Londra, Orchestra Simfonică din München, Salzburg Mozarteum, London Mozart Players, Orchestra Națională BBC – Wales.