Teatrul de Arta Bucureşti împlineşte un an
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-arta-bucuresti-implineste-un-an/

Pe 8 decembrie 2013, Teatrul de Arta Bucureşti aniversează 1 an de când a deschis uşile sălii de teatru din strada Sfântul Ştefan nr. 21.

Un articol de Andrada Văsii|4 decembrie 2013

Pe 8 decembrie 2013, Teatrul de Arta Bucureşti aniversează 1 an de când a deschis uşile sălii de teatru din strada Sfântul Ştefan nr. 21.

În primul an de la lansare, TAB nu doar că şi-a întâmpinat publicul în atmosfera caldă şi liniştită a propriei săli, micuţă dar cochetă, ci şi-a uimit permanent spectatorii cu proiecte noi precum: Stagiunea de vară „Teatru Fără Tavan” (desfăşurată în amfiteatrul amenajat în faţa sălii de spectacole), Teatrul de Artă Junior (cu spectacolele pentru copii, puse în scenă în dimineţile de week-end), Şcoala de Vară (prin organizarea cursurilor de dezvoltare personală prin actorie), şase producţii proprii noi (Ruleta Rusească, Colecţionarul, Voyeur, Unora le place swingul, 6 din 49 şi Procesul cârtiţelor – ultimele două urmând a avea premiera în săptămâna aniversară).

În cei 3 ani de la înfiinţare şi după primul an într-un spaţiu propriu, Teatrul de Arta Bucureşti a reuşit să împlinească destinul a numeroase spectacole. Succesul teatrului, măsurat în zâmbete şi aplauze, continuă să înalţe standardele şi să ofere spectatorilor proiecte şi mai îndrăzneţe.

8 zile de sărbătoare la Teatrul de Arta

Pentru că iarna şi ceasul aniversar se apropie, la Teatrul de Artă Bucureşti, sărbătorile încep din 8 decembrie.

Săptămâna aniversară va începe în forţă, pe 8 decembrie, de la ora 19.00, cu o scurtă şi neplictisitoare conferinţă de presă, urmată de premiera celei mai recente producţii a Teatrului de Artă – „6 din 49”, o comedie savuroasă cu Dana Voicu şi Liviu Cheloiu, în regia lui Alexandru Maftei (regizor de film „Domnisoara Christina”, „Bună, ce faci?”).

Programul continuă pe parcursul săptămânii cu cele mai jucate spectacole ale stagiunii alături de Maria Răducanu şi se va încheia, pe 15 decembrie, cu premiera, „Procesul Cârtiţelor”, al cărei mister TAB îşi rezervă dreptul de a-l mai păstra.

Teatrul de Arta

Pe 11 decembrie are loc la Teatrul de Arta un concert cu Maria Răducanu

Conform cu spusele lui Shakespeare, Teatrul de Arta Bucureşti îşi propune prin spectacolele sale să fie o oglindă a societăţii contemporane, alegându-şi producţiile de aşa natură încât să fie în primul rând o radiografie a vieţii pe care o trăim, a sentimentelor pe care le încercăm zi de zi şi care au puterea să ne facă fericiţi sau nefericiţi şi, abia apoi, spectacole de teatru.

La ceas aniversar, echipa TAB mulţumeşte publicului tot mai numeros, prietenilor şi susţinătorilor şi îi aşteaptă să sărbătorească împreună împlinirea primului an în propria sală de teatru, cu un program special, pentru toate stările sufleteşti ale începutului de iarnă!

Foto credit: Teatrul de Arta

08
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Doi prieteni săraci furând sicriul lui Chaplin pentru bani ar fi putut fi subiectul unui film de ţinut minte. Cu „Preţul gloriei”, regizorul francez Xavier Beauvois ratează însă atât în a oferi o comedie sănătoasă, cât şi în a-l omagia pe marele comic.

07
/09
/15

Televiziunea Română continuă şi în această săptămână să aloce spaţii importante Festivalului Internaţional George Enescu. Este o săptămână în care publicul care nu poate fi prezent în sălile de concerte, să urmărească prin intermediul TVR, pe micul ecran sau online, mari orchestre ale lumii precum: London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică din San Francisco, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra sau Orchestra de Cameră din Paris.

07
/09
/15

Spectacolul „Un minut de dans sau Uf!“ marchează 50 ani de la debutul lui Gigi Căciuleanu pe scena Teatrului Mic. Creaţia coregrafică este dedicată călăuzei sale spirituale şi artistice, profesoarei Miriam Răducanu sau‘Măiastra’ (aflată în sală la reprezentaţia din 05 septembrie 2015!).

07
/09
/15

Filmul de animație Muntele Magic își continuă traseul festivalier cu alte patru selecții. Producţia semnată de Anca Damian va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian (18-26 septembrie) și în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Busan, Korea de Sud (1-10 octombrie).

07
/09
/15

Orchestra Naţională Radio deschide seria evenimentelor în aer liber găzduite de Piaţa „George Enescu” (în lateralul Ateneului Român), prezentate în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” şi organizate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Accesul publicului la aceste concerte şi recitaluri este liber, în limita locurilor disponibile.

07
/09
/15

În această săptămână, iubitorii teatrului pot vedea Funcţionarul destinului, la Nottara, Pensiune completă, la Teatrul Mic, Jurnalul lui Adam şi al Evei, la Godot Cafe-Teatru, Scrisori către Rita: The show, la Teatrul În Culise, Dicţionar explicativ al iubirii române, la Teatrul de Artă, Cheia succesului, la Teatrul Mignon, dar şi alte spectacole interesante.

07
/09
/15

“Adevărul este că în acele momente în care un artist păşeşte pe scenă nu se gândeşte la nimeni şi nimic. Este el împreună cu Dumnezeu şi cu ceea ce ştie că va trebui să interpreteze, să convingă, să dăruiască. Dacă te-ai lăsa copleşit de emoţii şi nu te-ai controla, ai leşina pe loc.” - Angela Gheorghiu. Soprana română împlineşte, astăzi, 50 de ani.

06
/09
/15

Gala Tânărului Actor HOP va avea loc la Costineşti, între 8 şi 11 septembrie 2015 şi este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort. Site-ul Uniunii Teatrale din România, www.uniter.ro, i-a prezentat în ultima lună pe tinerii calificați în marea finală, printr-o serie de interviuri. Ziarul Metropolis vă arată ce au răspuns zece dintre ei, la întrebarea: „de ce te-ai făcut actor/actriță?“